Mentre pobles del voltant com Vilajuïga, Llançà, Cantallops, la Jonquera, Maçanet de Cabrenys, Agullana, Terrades o Bàscara organitzen mitges maratons de muntanya, Figueres també ha volgut tenir la seva, però en aquest cas en un camí planer i en asfalt. D´aquesta manera, el pròxim diumenge dia 4 de desembre tindrà lloc la primera edició de La Mitja de Figueres, amb distàncies de 21 i 10 km i amb una cursa per a la mainada.

Organitzada per l´entitat sense ànim de lucre Associació Atlètica la Mitja de Figueres juntament amb l´Ajuntament, el Club Atletisme Figueres també hi prendrà part amb la preparació de la cursa per als més petits, coneguda com La Menuda i gratuïta, prevista per a la plaça Catalunya.

"És un projecte molt engrescador i estem convençuts que funcionarà", afirma Jaume Baraut, president de La Mitja, formada per un grup de vuit persones amb inquietuds per promoure l´esport a la ciutat.

La Mitja de Figueres aspira a superar el miler de participants -"ens plantegem arribar als 1.200 en total, però firmem els 800", apunta Baraut- i es calcula que al voltant de 3.500 persones estiguin a la capital de l´Alt Empordà durant aquell cap de setmana, on el dia abans, dissabte, hi haurà la Fira del Corredor amb estands, ponències i presentacions, com les de l´equip vencedor en cinc ocasions de la Trailwalker.

Alhora, es prepararà un paquet turístic -descomptes per als corredors que vinguin amb AVE des de Barcelona o Perpinyà, per exemple- i comptarà amb la col·laboració de comerços de la ciutat, de festivals com l´Acústica i entitats com La Fundació Gala-Salvador Dalí i el Museu del Joguet de Catalunya.

La sortida de la prova figuerenca serà des de la Torre Galatea, al Museu Dalí, i les rutes de 21 i 10 km, dissenyades d´esquena a la tramuntana en cas que n´hi hagi, també passaran per pobles del voltant com Vilabertran, Cabanes i Peralada. L´arribada serà a la plaça Catalunya i un bus llançadora traslladarà els corredors fins als vestidors del poliesportiu perquè es dutxin i canviïn.

Les despeses de la prova

La Mitja de Figueres comptarà amb el Km Llançat, posant a prova els corredors més ràpids abans del quilòmetre 1, i tancarà el circuit provincial de mitges maratons després de les que hi hagi a Banyoles, Olot i Girona.

"La Mitja de Figueres s´està prenent seriosament, tenim molta il·lusió perquè vagi endavant i volem que perduri en el temps", subratlla César Barrenechea, regidor d´Esports d´un Ajuntament de Figueres que destinarà 20.000 euros a la prova per a sufragar despeses com, segons Baraut, "samarretes, avituallaments, trofeus, medalles, premis en metàl·lic, premis a les escoles, Guàrdia Urbana, promoció i publicitat, tema tècnic de l´organització, desplaçament, gestió i muntatge web... Farem una aportació solidària a una entitat de la ciutat i per cada nen i nena que s´apunti a La Menuda donarem un euro al CA Figueres".

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.