L'Ajuntament de Figueres destinarà una partida de 5.000 euros per ajudar a les entitats esportives de la ciutat a acollir menors amb risc d´exclusió social. La presentació d'aquest acord de govern ha tingut lloc aquest dijous al matí a la sala del Col·legi d'Arquitectes amb la presència de Pere Casellas i César Barrenechea (PSC), regidors de Serveis Socials i d'Esports, respectivament, ja que es tracta d'un projecte transversal entre ambdós departaments.

"Pot semblar una quantitat modesta, però creiem que serà suficient per a esportistes en situació d'exclusió social greu, sinó l'augmentarem; entenem l'esport com una eina d'integració social", explicava Casellas, que preveu que aquests diners serveixin per a sufragar "quotes, equipament esportiu, assegurances... veiem que molts clubs ho acaben assumint ells, és d'agrair la labor social que fan".

Per a beneficiar-se d'aquesta partida "els clubs ens ho presentaran a la regidoria d'Esports i després des de Serveis Socials decidiran com es gestiona", comentava en la mateixa línia Barrenechea. Actualment, s'estan redactant les bases d'aquest procediment, que es posarà en marxa a partir de la pròxima temporada. Un dels clubs que ja ha sol·licitat alguna ajuda és el Club Esportiu Juncària.