La Suzuki rutlla i (serà coincidència?) ahir Maverick Viñales va aconseguir enfilar-se fins la segona posició de la graella de sortida només superat pel que serà el seu company d'equip la propera temporada, a Yamaha, Valentino Rossi. La polèmica, però, està servida, ja que en el joc d'aprofitar els rebufs de la moto, molt habituals al circuit de Mugello, Rossi va aprofitar el del pilot gironí per aconseguir aquest primer lloc. L'actual campió del Món de MotoGP, Jorge Lorenzo, deia en acabar els entrenaments que "sembla que planegin abans els entrenaments".

Compartirà la primera línia de la graella de sortida el pilot de Ducati Andrea Iannone (curiosament Lorenzo serà pilot de Ducati la propera temporada), qui va aprofitar la roda del mateix Lorenzo per aconseguir el seu millor registre. El mallorquí va quedar relegat a la cinquena posició, superat també pel pilot de Cervera Marc Márquez (Honda), mentre que el company d'equip de Maverick Viñales, Aleix Espargaró, acabarà de completar aquesta segona línia de la graella de sortida. Dues motos entre les sis més ràpides en els entrenaments, un gran resultat per a Suzuki.

Pel que fa a la resta de les categories, a Moto 2, ahir tampoc va ser el dia d'Isaac Viñales (Tech3), amb una moto que no li ofereix les prestacions de la resta de pilots de la graella, i va acabar els entrenaments de qualificació en 26a posició, a gairebé dos segons de Sam Lowes, que sortirà des de la pole position. El millor català en la graella de Moto2 serà Axel Pons, que ahir va aconseguir situar la seva Kalex en una meritòria quarta posició, mentre que el líder del Mundial de pilots, Àlex Rins, va finalitzar en novè lloc, tot i que només a tres dècimes del temps marcat per Lowes, el seu perseguidor en la lluita per l'hegemonia en aquesta categoria. Finalment, a Moto3, el primer lloc de la graella de sortida se'l va adjudicar Romano Fenati (KTM) i l'acompanyaran a la primera línia el seu compatriota Andrea Migno (KTM) i el malai Khairul.