El taekwondista altempordanès Joel González Bonilla es va penjar, el divendres a la tarda, la medalla de bronze en el Campionat d'Europa sènior disputat a Montreux (Suïssa). El competidor figuerenc i vilafantenc del Tae Sport va superar dues rondes abans de cedir a les semifinals contra el polonès Jaroslaw Mecmajer (6-1). Abans de fregar l'accés a la final en pes gall (-63 kg), Joel s'havia desfet del rival d'Azerbaidjan Mahammad Mammadov (0-1) i de l'ucraïnès Dmytro Govorun (5-11).

El campió olímpic de Londres 2012 es mostrava satisfet per haver pogut pujar en el podi: "Finalment, medalla de bronze. Molt content pel resultat, sabent com venim. Río, arribaré al 100%, no ho dubtis!". I és que Joel reapareixia a l'Europeu després de sis mesos sense competir per una lesió en el genoll -l'Open de Croàcia havia estat la seva última aparició- i el pròxim 18 d'agost competirà en els seus segons Jocs Olímpics de Río, en aquest cas en pes ploma (-68 kg). En el Campionat d'Europa, Joel s'havia penjat dues medalles d'or en pes mosca (-58 kg) a San Petersburg, al 2010, i a Manchester, el 2012.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.