"És un gran plaer per a Yamaha anunciar la signatura de Maverick Viñales per a córrer a l'equip Movistar Yamaha de MotoGP al 2017 i 2018". Amb aquestes paraules Yamaha ha fet oficial, aquest dijous al matí, que el pilot altempordanès correrà amb ells a partir de la pròxima temporada.

Proclamar-se campió del món de MotoGP, una utopia ara fa només cinc anys enrere quan començava a pilotar en el Mundial de 125cc, serà més factible per a Maverick a partir de la pròxima temporada. El pilot de Roses i de Palau-saverdera, de 21 anys, ha decidit que el 2017 correrà amb Yamaha, al damunt de la moto que deixarà Jorge Lorenzo, el vigent campió de la categoria reina, que marxa a Ducati. Maverick, dubtós en els darrers dies per si renovar o no amb Suzuki, tindrà de company d’equip Valentino Rossi, nou cops campió del Món. L’italià ha lloat el pilot altempordanès en més d’una ocasió i veu amb molts bons ulls la seva arribada.

En els darrers dies s’havia especulat que les negociacions entre Maverick i Yamaha estaven trencades i que el lloc de Lorenzo l’ocuparia Dani Pedrosa. Sense anar més lluny, Honda va anunciar dilluns que el vallesà seguirà vinculat al seu equip durant dos anys més, fins a finals del 2018 com a mínim. Suzuki, per la seva part, ha explicat aquest mateix dijous que Andrea Iannone, actualment a Ducati, correrà amb ells al 2017.

D’altra banda, el Mundial disputarà la sisena prova aquest diumenge al circuit de Mugello (Itàlia). El torn de Maverick a MotoGP serà a les 2 del migdia, després que el llançanenc Isaac Viñales corri a Moto2 (12.20 h).

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.