Pocs entrenadors poden presumir d'haver aconseguit tants títols en tan poc temps com Luis Enrique Martínez que n'acumula sis des que va aterrar com a tècnic al Camp Nou l'1 de juliol del 2014.

A més té la possibilitat d'augmentar els seus números si, a final de mes, el Barça és capaç de guanyar al Sevilla la final de la Copa del Rei.

I és que des que es va asseure a la banqueta del Barça, Luis Enrique pràcticament no ha deixat de guanyar amb el seu equip. De fet aquesta mateixa temporada ha batut rècords com a invicte, els blaugranes han acumulat 39 partits sense perdre i s'han quedat a un d'igualar els números del gran Nottingham Forest.

La temporada ha començat amb el títol de la Supercopa d'Europa, en derrotar el Sevilla a Tbilissi (Geòrgia) i el ple ho ha impedit l'Athletic Club, que ha arrabassat als blaugranes la Supercopa d'Espanya en guanyar per 4-0 a San Mamés i empatar (1-1) en la tornada.

Amb l'equip a un magnífic nivell, el Barça va viatjar al Japó i es va emportar el Mundial de Clubs després de golejar el River Plate argentí a la final (3-0).

La ratxa com a invicte es va prolongar des d'octubre a març. L'equip anava com un tret a la Lliga i va acumular avantatges que semblava que serien decisius. Fins que va començar abril, va perdre a casa contra el Reial Madrid (1-2), va caure eliminat en els quarts de la Champions contra l'Atlètic de Madrid i després va perdre contra el València a casa.

Incomprensiblement la depressió es va instal·lar a l'equip i a cinc jornades per al final necessitava guanyar tots els partits per no tenir més ensurts.

Però no n'hi va haver més. Va solucionar a partir de llavors tots els partits per la via ràpida: 0-8 a Riazor, 6-0 a casa contra l'Sporting, 0-2 al villamarín, 5-0 a casa contra l'Espanyol i 0-3 contra el Granada.

Luis Enrique n'és el responsable. Un tècnic de tracte complicat a la sala de premsa, de difícil relació amb els mitjans, però indiscutible en els resultats.

Des que Luis Enrique s'ha fet càrrec de l'equip, i a falta de la final de Copa del Rei, el Barça només s'ha deixat pel camí una Supercopa d'Espanya i la Lliga de Campions. La resta tot han estat èxits.

L'asturià ha estat distingit amb tots els premis possibles: millor entrenador revelació 2014 segons la UEFA, millor tècnic espanyol i millor entrenador mundial segons la FIFA, un premi que per cert no va arribar a recollir en persona.