El britànic Lewis Hamilton (Mercedes) ha aconseguit en el Gran Premi d'Espanya, cinquena cita del Mundial de Fórmula Un, la seva tercera 'pole' de la temporada i ha fet un pas important per conquistar la carrera que aquest diumenge es disputarà en el Circuit de Barcelona-Catalunya. Carlos Sainz (Toro Rosso) i Fernando Alonso (McLaren) han aconseguit el vuitè i el dècim millor temps, respectivament.

El tres vegades campió del món ha signat la 52ª 'pole' de la seva carrera en la Fórmula Un en cobrir els 4.654 metres del Circuit de Catalunya en 1 minut i 22 segons, 280 mil·lèsimes menys que el seu company d'equip, l'alemany Nico Rosberg, que sortirà al seu costat des de la primera fila.

Des de la segona fila arrencaran els Red Bull de l'australià Daniel Ricciardo -tercer en la cronometrada principal- i de l'holandès Max Verstappen, que han passat per davant dels Ferrari del finlandès Kimi Raikkonen i l'alemany Sebastian Vettel, cinquè i sisè millor temps, respectivament.

El GP d'Espanya té en el Circuit de Barcelona un traçat que marca molt la jornada de classificació, ja que en les anteriors 25 edicions el vencedor de la carrera ha estat en 19 ocasions el que ha obtingut la 'pole'.