Si el sènior femení del Bàsquet Vilafant supera aquest dissabte (17.30 h) a casa al Palamós B, novè classificat, celebrarà un ascens a Segona Catalana que seria històric per a l’entitat. En un duel crucial per obtenir la segona plaça d’ascens, el dissabte passat les de Pepe Socorro i Marçal Mallart ja van mostrar la seva millor versió a la pista del Cassanenc, sobretot a la segona part (42-51).

Pel que fa al final de temporada de la resta de bàsquet altempordanès, el sènior de l’Escala va deixar escapar, el dissabte passat a casa davant un pavelló ple a vessar, l’opció de promocionar a Primera Catalana. Els nois d’Albert Clopés depenien d’ells mateixos per agafar la quarta i última posició, però la derrota davant el Bescanó, que es jugava la salvació, els va deixar sense opcions. L’Escala va començar endollat, dominant al descans 41-27, però a la represa els van tremolar les cames i els visitants van remuntar en uns darrers minuts molt encertats. L’average perdut contra Malgrat i Tordera ha deixat els escalencs fora del play-off tot i créixer durant la segona volta del campionat.

D'altra banda, tot i que no era l’objectiu, el Grifeu es va quedar sense la segona plaça de Tercera, que permetia promocionar a Segona. Els llançanencs necessitaven una carambola: guanyar a Torroella i que Onyar B i CESET perdessin. A l’hora de la veritat, no es va complir cap de les premisses i el Grifeu, que era el vigent campió del grup, ha acabat quart.

Mentrestant, a la pista del campió, el Sant Narcís, l’Adepaf es va mostrar desencertat i la campanada no va ser possible. Els nois de Jordi Marull han acabat en 14a posició a Tercera Catalana i entre aquest cap de setmana i el que ve disputaran la promoció per evitar el descens a Tercera Territorial A. El rival per evitar el que seria el quart descens seguit és el Montpedrós de Santa Coloma de Cervelló. Els figuerencs tenen el factor pista en contra: aquest cap de setmana jugaran a la pista dels del Baix Llobregat, seu també del tercer partit si cal.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.