El planter altempordanès de taekwondo va tornar a demostrar un cop més el seu alt nivell fora del panorama català i el dissabte passat va destacar en el Campionat d’Espanya de categoria sots-21. En una competició celebrada a València, el favoritisme de Ramon Ruiz i d’Àlex Falgàs els va col·locar de nou en un podi.

Per una part, la medalla d’or se la va emportar el taekwondista del Tae Sport de Vilafant a la categoria de -68 kg. Ruiz, de 17 anys, es va imposar en la final (4-1) al madrileny Javier Pérez després d’haver guanyat els quatre combats anteriors. El vilafantenc, flamant sotscampió de l’Open d’Holanda i tercer del Campionat d’Espanya sènior, venia de quedar-se sense podi a l’Open d’Espanya de Benicàssim (Castelló de la Plana) i a la Copa President de Bonn (Alemanya) i es va aixecar de la millor manera a terres valencianes.

Per la seva part, el figuerenc Falgàs va obtenir la segona posició en -58 kg. El competidor del Jan-su de Figueres només va ser superat per l’aragonès Adrián Del Río en la final. Falgàs, de 19 anys, s’havia quedat sense podi a l’últim Open d’Espanya, però en el seu palmarès recent figura la medalla d’or aconseguida en el Campionat d’Espanya sènior en pes mosca.

Jorquera cau contra el campió

D’altra banda, el tercer taekwondista altempordanès que va anar a l’Estatal sots-21 era el rosinc Joan Jorquera, amb només 15 anys. El del TKD Joan’s, vigent campió de l’Open d’Espanya júnior, va superar la primera eliminatòria en -54 kg, però va cedir a la següent contra el que seria el campió, Jose Carlos García, a qui tenia contra les cordes quan quedaven 16 segons per acabar el combat.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.