Un dels protagonistes de l´actualitat futbolística dels darrers dies és Saúl Ñíguez, jugador de l´Atlètic de Madrid i autor del gol de l´equip matalasser davant el Bayern de Munic (1-0) en la semifinal de la Champions League de dimecres passat. El futbolista alacantí guarda una relació especial amb la Unió Esportiva Figueres, ja que és fill de l´exunionista José Antonio Ñíguez, que va jugar al club figuerenc a la temporada 1989-1990, a Segona Divisió.

Més conegut com a ´Boria´, el pare de la jove estrella de l´Atlètic de Madrid va arribar al Figueres procedent del Sabadell, i de davanter va fer un total de dos gols sota les ordres de Joaquín Peiró. L´entrenador madrileny, per cert, abandonaria la banqueta figuerenca a mitja temporada quan el president de l´Atlètic de Madrid, Jesús Gil, el va voler fitxar. A Peiró el va substituir Jaume Oliver, que va dimitir set jornades més tard i va ser rellevat per Paco Martínez. La Unió acabaria aquell curs a la quinzena posició, amb 36 punts, en una temporada en què per primera vegada el Palamós va participar a Segona i va néixer un nou derbi gironí.

Tot i que al club figura que Ñíguez també va formar part de l´equip que va començar el següent curs (1990-91), ´Boria´ no va jugar cap minut al principi d´aquella temporada i, probablement per aquest motiu, va marxar al Cartagena, de Segona B.

El fill de José Antonio, Saúl, és una de les sensacions actuals del futbol, per la seva prometedora projecció havent-se consolidat a l´onze titular de l´Atlètic i perquè la seva explosió el converteix en el desig de diversos clubs europeus d´alt nivell. Sense anar gaire lluny, el Barça té una opció de tempteig sobre el jugador en el cas de ser traspassat del club madrileny.

Saúl no és l´únic fill de l´exunionista ´Boria´. José Antonio també és pare d´Aarón, exjugador del València i Elx i actualment a l´Sporting de Braga portuguès, i de Jonathan, que milita al FC Koper eslovè.