Quan queda un mes de competició encara manquen per decidir una desena de títols de campió i els consegüents ascensos en categoria juvenil, cadet, infantil i aleví. Enguany, set clubs de la comarca pugnen per coronar algun equip de les seves files. El primer que ja té els deures fets és el juvenil A del Vilamalla, que dissabte passat en la penúltima jornada va guanyar al camp del seu rival directe, l’EF Garrotxa (0-1), tot proclamant-se campió de Segona Divisió.

D’altra banda, amb predisposició de recuperar categories passades, el Figueres està en condició d’ascendir el juvenil A a Lliga Nacional -segona categoria estatal- i el cadet A a Divisió d’Honor -màxima lliga catalana. Tant els de Chicho com els de Marcel·lí Coto són líders en solitari i tenen un calendari final favorable per cantar l’ascens.

Per la seva part, el Peralada té tres equips que, malgrat no dependre d’ells mateixos, també opten al títol (juvenil A, infantil A i aleví A). El Vilamalla pot fer el doblet amb el cadet A, així com l’Escala, amb l’aleví B i C, i la Penya Unionista Figueres, amb l’aleví A i B. El podi de campions també el poden completar l’infantil A del Roses i l’aleví A del Sant Pere Pescador.

ELS TÍTOLS EN JOC DE CADA CATEGORIA:

JUVENILS

Preferent (grup 2)

El líder: Figueres A [Avantatge: 3 punts. Partits restants: 3]

El juvenil A del Figueres té, dos anys després, el retorn a Lliga Nacional a tocar i aquest dissabte ja podria proclamar-se campió de Preferent si guanya al camp del Mollet B i el Girona B -amb el qual té l’average a favor- perd a Premià. Europa i el cuer Caldes de Montbui seran els últims rivals dels nois de Chicho, Javi Revert i Ramon Masó.

Primera Divisió (grup 13)

L’aspirant: Peralada A [Desavantatge: -2 punts. Partits restants.: 5]

L’equip que entrena Jordi Cruz ha perdut el lideratge que tenia provisional en detriment del Lloret B, que encara té un partit menys. L’ascens dels peraladencs a Preferent passa perquè els selvatans -amb els quals tenen l’average perdut- cedeixen en dos partits.

Segona Divisió (grup 4)

El campió: Vilamalla A [Avantatge: 4 punts. Partits restants: 1]

Els nois que entrena Víctor López i Xavi Petit competiran a Primera Divisió el curs que ve després d’alçar el títol de Segona dissabte al camp de l’EF Garotxa (0-1), el rival amb qui ha mantingut un pols interessant durant el curs

CADETS

Preferent (grup 2)

El líder: Figueres A [Avantatge: 1 punt. Partits restants: 5]

El Figueres té a les seves mans un altre ascens sonat, ja que el cadet A del Figueres és líder de Preferent i somia a trobar-se equips com el Barça i l’Espanyol la pròxima temporada a Divisió d’Honor. Els nois que entrena Marcel·lí Coto tenen un punt de marge respecte al Vilassar de Mar, amb qui tenen l’average en contra. Després de la igualada al camp del Sant Andreu els figuerencs no es poden permetre el luxe de cedir ni un empat sempre que els maresmencs ho guanyin tot, i el duel més difícil que els queda és l’últim, el 29 de maig al camp del Girona B.

Segona Divisió (grup 4)

El líder: Vilamalla A (provisional) [Avantatge: 2 punts. Partits restants: 5]

El Vilamalla A vol seguir les passes del juvenil A en un pols, curiosament, contra el mateix rival. L’equip blanc-i-negre lidera provisionalment el grup amb permís del Garrotxa, que té dos punts menys, un partit pendent i amb el qual va cedir fa deu dies en un duel clau. A la festa del títol de Segona, però, també es troba el Navata, tercer i que aquest dimecres (19.30 h) sabrà quin destí té en una final al camp del Garrotxa.

INFANTILS

Primera Divisió (grup 16)

L’aspirant: Peralada A [Desavantatge: -7 punts. Partits rest.: 5]

L’infantil A del Peralada ha passat del segon al quart lloc de Primera Divisió després de perdre amb el Fornells i, ara, té el líder Baix Ter a set punts. Quan queden cinc jornades per acabar, els nois de Xavi Xinxó tenen marcat amb vermell al calendari el partit del 15 de maig, en què rebran la visita del conjunt baixempordanès. Per optar al títol i l’ascens a Preferent, el Peralada A haurà de guanyar el Baix Ter aquest dia, en l’antepenúltima jornada, i que durant el que queda de lliga el Fornells i el Quart B també deixi escapar algun punt més pel camí.

Segona Divisió (grup 7)

El líder. AE Roses A [Avantatge: 5 punts. Partits restants: 5]

L’equip que entrena Gabri Maragall, alhora tècnic del primer equip, ho té tot de cara per acabar adjudicant-se el títol de Segona Divisió. Quan queden cinc partits per cloure la lliga, té cinc punts més que el Llers -amb qui té l’average a favor- i un partit menys, que ha de disputar contra el cuer Vilafant Atlètic. Els rosincs només han perdut un partit, el passat dia 9 d’abril contra la Jonquera (4-0), el tercer classificat, que s’anima a quedar en segon lloc.

ALEVINS

Primera Divisió (grup 12)

El líder. L’Escala B [Avantatge: 0 punts. Partits restants: 5]

L’Escala B, que ja té l’A situat a Preferent, ha atrapat el Peralada A després de guanyar-lo 3-1 dissabte i s’apodera de l’average quan queden cinc partits.

Segona Divisió (grup 29)

El líder. PU Figueres A [Avantatge: 6 punts. Partits restants: 5]

Tot i caure golejat a Peralada, la Penya Unionista Figueres A ha aprofitat que el Cadaqués A -l’últim rival de la lliga- ha flaquejat a les últimes jornades per agafar posicions al capdavant.

Segona Divisió (grup 30)

El líder. Sant Pere Pescador A [Avantatge: 5 punts. Partits restants: 5]

El Sant Pere A ha agafat un petit avantatge respecte a la Penya Unionista Figueres B, amb qui es veurà les cares en l’última jornada, el 28 de maig.

Segona Divisió (grup 33)

L’aspirant. L’Escala [Desavantatge: -5 punts. Partits rest.: 5]

L’aleví C de l’Escala és segon i confia que el Caldes de Malavella, amb qui té l’average igualat i cinc punts menys, punxi en les cinc jornades que queden.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.