Adéu gairebé definitiu a la salvació directa. La contundent i exagerada derrota de l'Olot contra un rival directe com l'Hospitalet (0-3) deixa l'equip de Santi Castillejo a sis punts de la permanència a falta de nou per disputar-se. Cos tècnic, afició i jugadors tenen clar que ara la via per seguir la temporada que ve a Segona Divisió B és mitjançant la promoció de descens.

Davant el conjunt riberenc l'equip tenia clar que només li valia la victòria per seguir ben vius i sortir del descens directe, però els primers minuts ja van indicar que la tarda no seria gens fàcil per als de la Garrotxa. Només començar el partit, al minut 2, era l'Hospitalet el primer en avisar en un u contra u que Tià Sastre finalitzava, però que topava amb Wilfred, que va treure una mà salvadora per aturar el que hagués estat el primer gol del partit.

De fet, aquest no va trigar en arribar. Deu minuts després, al minut 12, Cristian Gómez va donar una magnífica assistència per a l'altre Christian, Alfonso, que va anotar el primer gol de la tarda rematant per baix a la sortida del porter olotí. El conjunt de Santi Castillejo va quedar estabornit i, un minut després, Dani Fernández va enviar la pilota a la part lateral de la xarxa. A partir d'aleshores, a empentes i rodolons l'Olot va anar fent passes endavant.

En qüestió de pocs minuts, Sana -amb dos xuts que van sortir lleugerament desviats- i una centrada xut de Sergio Ortiz -que va sortir fora per molt poc- van donar esperances a un equip que veia com l'Hospitalet, amb jugadors ràpids i verticals com Coro, Christian Alfonso o Xavi Puerto, buscava el segon mitjançant ràpids contraatacs. Precisament aquest últim va tenir l'última ocasió de la primera meitat amb un xut centrat que va rebutjar amb els punys Wilfred.

A la segona meitat, a l'Olot no li quedava cap altra que capgirar el marcador si no volia veure com el descens a Tercera Divisió s'apropava amb més força que mai. Al minut 49, Abel va tenir la primera gran ocasió pels garrotxins, però el seu xut va sortir fregant el pal. No obstant això, l'acció que hagués pogut canviar el signe del partit va arribar al minut 53. Penal a favor de l'Olot per mans del visitant Tià Sostre que es va encarregar de llençar Luismi, però el porter visitant, Aulestia, va aturar-lo amb una gran estirada. El rebot el va caçar Abel però va xutar als núvols.

Aquesta ocasió va tornar a donar un gir al guió del partit i va ser l'Hospitalet l'equip que va tornar a controlar l'enfrontament. Els dos equips, amb la necessitat de guanyar i de no perdre, van atacar amb més nervis que mai i la manca de punteria era evident. Va estar a punt d'empatar Uri Santos, després de girar-se molt bé dins l'àrea i engaltar un xut que el porter Aulestia, un dels millors del partit, va desviar a córner amb una gran aturada.

El gerro d'aigua freda i la sentència del partit va arribar al minut 81. El riberenc Raúl Torres, que acabava d'entrar al terreny de joc, va fer una gran jugada per banda que va acabar amb una assistència al segon pal per l'entrada de l'exolotí David López, que va marcar a plaer. A partir d'aquí i amb l'estadi començant-se a buidar, el partit va anar morint davant l'alegria visitant i la decepció olotina. Els de Santi Castillejo ho seguien intentant amb més cor que cap i es van trobar amb el tercer gol en contra, després d'un contraatac que va conduir i finalitzar Gerard Oliva.

La imatge de Luismi Quezada plorant desconsoladament després del xiulet final de l'àrbitre reflectia l'estat d'ànim de tot l'equip. Tristos per la derrota i conscients que la salvació és més difícil que mai. Via directa, quasibé descartada; i mitjançant la promoció de descens, l'equip haurà de lluitar més que mai en els tres partits que queden per disputar-se.