L'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M1) va guanyar amb autoritat el Gran Premi d'Espanya de MotoGP que es va disputar aquest ?diumenge al circuit de Jerez de la Frontera malgrat l'esforç final del seu propi company d'equip, Jorge Lorenzo, per aconseguir-ho. El vigent campió va reaccionar tard a l'atac de Valentino Rossi i no va poder retallar l'avantatge d'una mica més de tres segons que va arribar a assolir l'italià durant la carrera, després de la qual el pilot català de Repsol Honda Marc Márquez segueix sent líder del campionat, per davant de Lorenzo i Rossi.

Valentino Rossi va aconseguir la seva primera victòria des del passat any a Anglaterra, quan es va imposar en la cursa de Silverstone. Rossi no es va deixar sorprendre al apagar-se el semàfor vermell, i menys a la primera corba de final de recta, a on Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) es va guanyar la segona posició, per davant de Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) i Dani Pedrosa, que va relegar a la cinquena plaça l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici GP16) per a poc després superar el seu company d'equip. Ja en la segona volta Jorge Lorenzo va intentar per primera vegada superar el seu company d'equip Rossi, igual que Marc Márquez va fer amb Pedrosa, al qual va avançar abans de completar aquest gir però ja amb aquest quartet destacat respecte a la resta del grup principal.

La primera volta ràpida de carrera va arribar de la mà de Valentino Rossi en el tercer gir, en ple esforç per escapar-se dels seus rivals, entre els quals el pilot de Repsol Honda i líder del campionat, Marc Márquez, buscava un buit per on superar el vigent campió mundial, Jorge Lorenzo. Una mica més enrere tant Dani Pedrosa com Aleix Espargaró (Suzuki GSX-RR), Andrea Dovizioso i Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR) s'esforçaven per no perdre el contacte amb els pilots de davant. Per darrere, la cursa va començar a perdre els seus primers protagonistes quan Álvaro Bautista (Aprilia RS-GP) va caure en el sisè gir i dotzena plaça, després d'uns bons entrenaments en què va estar a punt d'aconseguir l'accés directe a la segona classificació. Una mica més tard la Ducati Desmosedici de Dovizioso va començar a treure fum blanc que anunciava problemes de motor i per tant la consegüent retirada de l'italià, mentre el seu compatriota, al capdavant de la carrera, ja comptava amb gairebé tres segons d'avantatge sobre el duo perseguidor.

Al davant, Valentino Rossi va frenar una mica el seu ritme i va començar a rodar a 1:40 alts, mentre que Jorge Lorenzo estava rodant entre dos i tres dècimes més ràpid que ell, però amb més de dos segons d'avantatge semblava complicat que l'espanyol pogués assolir l'italià en les poc més de vuit voltes que restaven per disputar-se i aquest va saber administrar molt bé aquest avantatge. La tercera plaça del podi va ser per al també català Marc Márquez, que en aquesta ocasió es va haver de conformar amb la tercera posició, mentre que a la quarta van lliurar una batalla fins a l'últim metre Dani Pedrosa i Aleix Espargaró, que per aquest ordre van travessar la línia d'arribada.

Yamaha, pendent de Viñales

En una còmoda sisena posició va concloure el pilot gironí Maverick Viñales (Suzuki GSX-RR), que segons sembla té com a data límit fins després del Gran Premi de França, al circuit de Le Mans, per aclarir el seu futur a Yamaha, que li ha posat sobre la taula un contracte per ocupar la plaça de Jorge Lorenzo. El català Pol Espargaró (Yamaha YZR M 1) i l'italià Andrea Iannone (Ducati Desmosedici GP16) es van barallar per la setena posició, que va ser per al transalpí, amb Héctor Barberá (Ducati Desmosedici GP14.2) desè, i Esteve Tito Rabat (Honda RC 213 V), en la divuitena plaça.

En la categoria de Moto2, Sam Lowes va aconseguir la primera victòria de la temporada i la segona de la seva carrera esportiva després de guanyar ahir el Gran Premi d'Espanya de Moto2 al circuit de Jerez. El pilot britànic va dominar la cursa des de la segona volta fins al final. Jonas Folger, segon, i Àlex Rins, tercer, van completar el podi. Per la seva part, el pilot de Llançà Isaac Viñales es va haver de conformar amb el tretzè lloc final.

Gran remuntada de Brad Binder

El pilot sud-africà Brad Binder va entrar ahir en la història del motociclisme. Va fer una cursa única, carregada d'èpica, per adjudicar-se la primera victòria de la seva carrera després d'haver arrencat des de l'últim lloc a causa d'una sanció al seu equip (KTM) per utilitzar un material electrònic no homologat.

El pilot sud-africà, que també és líder del mundial, es va imposar amb una superioritat sorprenent després d'haver remuntat 34 posicions. I no només això, fins i tot li van sobrar voltes per atrapar el trio capdavanter de la cursa, format per Nicolo Bulega, Francesco Bagnaia i Jorge Navarro respectivament, deixant-los enrere per marxar sol fins a la meta i guanyar-se el reconeixement de tot el motociclisme.