22 de abril de 2016
22.04.2016

El Camp Nou del futur

El Barcelona presenta la maqueta del projecte per remodelar l'estadi, que hauria d'estar acabat el curs 2021/22
Bartomeu es compromet que les obres no arrenquin fins que l'actual deute (328 milions d'euros) baixi dels 200

22.04.2016 | 06:30
El Camp Nou del futur

PRESENTACI" La totalitat de la plantilla del FC Barcelona, liderada per l'entrenador Luis Enrique Martínez, i la junta directiva, presidida per Josep Maria Bartomeu, són els grans protagonistes del descobriment de la maqueta del nou Camp Nou fet pel despatx d'arquitectes japonès Nikken Sekkei, amb la col·laboració del seu despatx associat a Barcelona, Pascual-Ausió Arquitectes.

El FC Barcelona va presentar ahir en societat la maqueta del que serà el nou Camp Nou, la construcció del qual hauria de concloure a final de la temporada 2021-22, i per la qual el club invertirà uns 420 milions d'euros, tot i que les obres no es posaran en marxa fins que el deute del club (328 milions d'euros) no es redueixi per sota dels 200.
La maqueta del nou estadi va sortir a la llum després que els quatre capitans del club (Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Lionel Messi i Javier Mascherano), així com l'entrenador (Luis Enrique) i el president (Josep Maria Bartomeu), al costat del comissionat de l'Espai Barça (Jordi Moix), premessin una pilota, que va separar els cubicles i va deixar el projecte de remodelació al descobert. L'inici de les obres començarà a ser una realitat a partir de mitjan de la temporada que ve, quan està prevista la primera actuació, encara que el president de l'entitat va assegurar que per compromís electoral «el deute haurà d'estar per sota dels 200 milions d'euros», fet que el va animar a apuntar que per això el Barça accelerarà la consecució d'un contracte perquè l'estadi compti amb una denominació comercial. De fet, els 200 milions d'euros que espera recaptar el Barça pel nom comercial, és un terç dels diners que espera invertir el club en tota l'obra del «Espai Barça», que és on s'integra la remodelació del Camp Nou, així com la construcció d'un nou Palau Blaugrana, un nou Miniestadi i l'adequació de l'entorn de l'estadi, el cost total del qual puja a 600 milions d'euros.
Bartomeu va destacar que el Barcelona va fer un estudi del rendiment econòmic que extrauria l'entitat de l'Espai Barça, sobre uns 50 milions d'euros de facturació, i va reconèixer que aquesta xifra era «conservadora» i, al final, s'han quedat «curts», per això espera que quan el club finalitzi les obres, podrà arribar a facturar una xifra molt més alta, que ajudarà a finançar el projecte. De tota manera, el president del Barça va subratllar que l'obra de l'estadi «no posarà en risc el projecte esportiu», i encara menys que per finançar-la «el Barça no vendrà ni un pam del seu patrimoni». El president blaugrana va explicar que, segons un estudi sobre l'impacte econòmic del Barça a la capital catalana, aquest suposa un 1,5% del PIB de la ciutat, i que «milers de persones» tenen feina, de manera directa o indirecta, a través del club blaugrana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook