Falten 4 partits per acabar la lliga de Primera Divisió d'hoquei i el Citylfit Girona segueix en zona d'ascens, cada vegada més a prop d'aconseguir l'objectiu de pujar a l'OK Lliga. Dissabte, a Palau II (20.15), l'equip de Ramon Benito té l'oportunitat de deixar gran part de la feina enllestida: superant el Sant Feliu, un rival directe a qui ara supera per tres punts a la classificació, assoliria un avantatge de sis quan només en quedarien nou en joc. I per als gironins, el duel d'aquest cap de setmana és el més complicat perquè en les tres últimes jornades l'esperen Mieres, Arenys i Palafrugell, tres equips que ja ho tenen pràcticament tot fet en aquesta lliga i molt probablement no s'hi jugaran res.

El tècnic Ramon Benito admet que la d'aquest cap de setmana és una jornada «clau», no només pel duel entre el Girona i el Sant Feliu, sinó també perquè hi ha un Sant Cugat-Alcobendas (cinquè contra quart). El Citylift ocupa el tercer lloc de la taula amb 43 punts, amb un d'avantatge sobre els madrilenys i tres respecte al Sant Feliu i el Sant Cugat. «Juguem contra un rival directe, ho fem a casa i també hi ha en joc l'average després que a la seva pista ja els guanyéssim 3-4», subratllava ahir l'entrenador. Un cop recuperat Pelicano, tot i que encara no està al 100%, Benito pot preparar aquesta setmana el partit amb tota la plantilla a disposició.

Després d'un inici de lliga força discret, el gran moment del Citylift Girona va arribar fa algunes setmanes, quan va ser capaç d'encadenar una ratxa de nou victòries consecutives, algunes de tan sonades com la golejada (5-0) contra l'Alcobendas a Palau. Benito creu que en una competició tan igualada el factor average pot acabar sent determinant. Els gironins el tenen guanyat a l'Alcobendas, el mateix que aspiren fer amb el Sant Feliu. En canvi el tenen perdut amb el Manlleu (segon) i el Sant Cugat. Segons Ramon Benito «al final decidiran els petits detalls i nosaltres el que hem de fer és centrar-nos partit a partit i, sobretot, no perdre aquest cap de setmana». L'ascens, segons els càlculs del Citylift Girona, podria passar per guanyar els dos partits de casa (Sant Feliu i Arenys), tot i que en funció dels resultats potser caldrà algun punt més. D'aquí al final també hi ha altres duels directes com el Sant Feliu-Barça B i el Manlleu-Alcobendas de la penúltima jornada, i el Barça B-Sant Cugat de la darrera.

«Vull pensar que ja haurem aconseguit l'ascens abans del darrer partit de lliga a la pista del Palafrugell. No m'agradaria anar-m'ho a jugar allà perquè és un derbi i aquella és una pista molt complicada», va afegir l'entrenador.