Com va passar el diumenge, Luis Enrique va tornar a protagonitzar un moment polèmic en una roda de premsa. Lluny de rectificar i de demanar disculpes per encarar-se al periodista Víctor Malo, l'asturià es va reafirmar en la seva postura davant els mitjans informatius. Una periodista li va preguntar si estava disposat a rectificar les seves paraules i Luis Enrique va indicar que «no vaig respondre la pregunta», abans de rematar-ho amb un «no he de demanar perdó de res. És més, no he faltat el respecte a ningú. Al contrari. Molts mitjans m'han faltat el respecte a mi i a molts membres del club. Ho fan i jo no demano rectificacions. Si no els agrada el meu estil, m'importa un rave. Un rave... per dir-ho d'una manera educada».

Després d'haver desaprofitat un avantatge de 9 punts i de plantar-se a les últimes cinc jornades de Lliga sense crèdit i amb el marge amb l'Atlètic de Madrid reduït a zero, el Barça és conscient que necessita fer un ple al 15 en aquest tram final de temporada si vol reeditar el títol de Lliga. Un títol que el seu entrenador, Luis Enrique Martínez, té moltes ganes de poder celebrar d'aquí a un mes. L'asturià així ho va expressar ahir en roda de premsa, durant la prèvia del transcendental partit que els blaugrana jugaran aquest vespre (20.00 hores)?al camp del Deportivo de la Corunya.

«A mi em va el ritme i també l'adversitat. Tinc els gens de Gijón;?i sóc així de gilipollas. A mi em va el ball, tinc unes ganes enormes perquè no em puc ni imaginar la festassa que hi haurà si al final ?gua?nyem la Lliga», va declarar l'asturià, que afronta amb optimisme la visita a Riazor. «M'aferro als meus jugadors, a la seva actitud, a la manera de competir que tenen i a la fe que tinc a poder guanyar els cinc partits que queden. Cal millorar i aconseguir que el rival de torn et generi ?menys ocasions» va asseverar. En aquest sentit, va voler enviar un missatge positiu a la seva plantilla:?«Em basaria en tot el que estem fent ara. Cal centrar-se en les coses positives i intentar que els aspectes negatius generin menys seqüeles i que el jugador les superi».

Va admetre també que al seu vestidor cal que «creixi la confiança», quelcom «bàsic en la nostra situació» i va deixar ben clar que si no es veiés capaç de revertir aquesta situació «no estaria assegut» a la banqueta blaugrana. A?part d'això, també va deixar ben clar que no pensa en els partits que l'Atlètic de Madrid i el Reial Madrid, els rivals directes en la lluita pel títol, jugaran també avui. «No m'interessa el que facin els nostres principals perseguidors, sinó que m'interessa el que faci el Barça. Hem de ser millors que el Deportivo i serà difícil. Cal guanyar fora de casa, quelcom complicat en la nostra situació».

Sense el sancionat Piqué

Per a Riazor, el conjunt català perd el sancionat Gerard Piqué, cosa que obligarà a reestructurar l'eix defensiu, possiblement amb Marc Bartra, oblidat a la banqueta des de fa mesos. La lesió de Mathieu obliga a això, però també el belga Thomas Vermaelen és una opció per acompanyar Javier Mascherano.

La sanció encoberta de Luis Enrique a Dani Alves diumenge passat, deixant-lo a la banqueta després d'haver protagonitzat a les xarxes socials una actuació bastant criticada pels aficionats, possiblement no aguanti una jornada més, després que el seu substitut en el partit contra el València (Sergi Roberto) no va signar la seva millor nit. No s'espera gaire moviment a l'eix de l'equip per rotar minuts, malgrat que el turc Arda Turam, si supera la gastroenteritis que l'ha afectat, podria tornar a la llista de convocats, després d'un partit de sanció. A més, el lesionat Rafinha ha rebut l'alta i per a Luis Enrique el brasiler sempre ha aparegut com una opció per moure la banqueta.

De la seva banda, el Deportivo de la Corunya arriba amb la permanència gairebé a la butxaca (té 38 punts) i amb algunes baixes importants. Només té un central pur disponible per les sancions d'Alberto Lopo i Alejandro Arribas, mentre que a la porteria jugarà Manu Fernández a causa de les baixes de Fabricio Agosto i l'argentí Germán Lux. Romero i Oriol Riera, a més, estan tocats.