Tot i ser nouvinguts a les respectives categories, els sèniors masculins del CER l’Escala i del TT Tramuntana han mostrat el seu potencial aquesta temporada, assolint com a mínim els objectius marcats a l’inici. Per una part, els escalencs han retornat enguany a Superdivisió, la màxima categoria estatal i, a més de firmar la permanència a sis partits per acabar, tenen opcions de classificar-se per a disputar la Copa d’Europa, coneguda com a ETTU Cup. Per al retorn a l’elit, després d’arrasar a Divisió d’Honor en una fase culminada a Saragossa el juny passat, l’equip escalenc va renovar el maresmenc Dani Torres i el vallesà Marc Clotet i va fitxar el xinès Zhuo Yang per donar un salt qualitatiu i evitar els patiments de fa dos anys.

Per contra, van ser baixa Ferran Brugada i Ramon Mampel, i fins i tot l’aleví de només 12 anys Iker González ha debutat a Superdivisió sumant, fins i tot, un punt contra el CN Mataró.

El valor del club escalenc, al costat del palafrugellenc Norbert Tauler, és el fill de David González, delegat del club i també palista de l’equip B. El segon equip del CER l’Escala es troba a Segona Nacional, la quarta categoria estatal, i a una jornada per acabar té el bitllet assegurat per a disputar la fase d’ascens a Primera. Tal com ha passat amb l’A, el filial també ha destacat, tot i provenir d’una categoria inferior.

“És difícil anar a l’ETTU Cup, però depenem de nosaltres. Si ho aconseguim, valorarem si hi anem, són molts diners i hem de veure quin equip tindrem, perquè Zhuo Yang ens ha dit que no seguirà la pròxima temporada”, explica David González, responsable de la secció de tennis taula del CER l’Escala.

A Granada, el 14 i 15 de maig

Qui també ha donat un cop d’autoritat és el Tramuntana, ressorgint pel que fa als primers ­equips. Mentre el rejovenit sènior femení va tancar la temporada del retorn a la competició amb un meritori quart lloc a Primera Nacional, els nois tenen a les seves mans l’ascens a Divisió d’Honor, la segona categoria estatal, on estava el CER l’Escala ara fa un any.

Els figuerencs havien renunciat a aquesta categoria ara fa quatre anys per motius econòmics, però ara es troben en condicions per tornar-hi. En l’àmbit esportiu, el conjunt format per Jordi Sagué, Pau Gaju i la perla Sergi Grau (15 anys) es proclamarà campió de Primera Nacional si aquest dissabte (17 h) a l’INS Olivar Gran venç el Fortuna, l’antepenúltim, a l’última jornada. Grau, convocat amb la selecció espanyola cadet per a l’Open de Bèlgica, serà baixa.

El títol permetria al Tramuntana jugar-se l’ascens el 14 i 15 de maig a Granada, a un partit contra un campió dels altres cinc grups -pendents de fer-se el sorteig quan acabi la lliga. Ara bé, en cas de cedir, tindran una revàlida contra la resta de rivals del bombo. “Ens podíem esperar que la cosa anés bé, però no tant, crèiem que era un any de consolidació, però en Sergi (Grau) ens ha donat un rendiment molt bo”, explica Jaume Muntada, president del club i quart jugador del primer equip.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.