Després de sis contundents victòries consecutives, incloses les tres últimes de 2015 i les tres primeres de 2016, comptant amb la d'ahir al Gran Premi de la Xina de Fórmula 1, el pilot alemany Nico Rosberg (Mercedes) va cada vegada més encaminat cap a una possible conquesta del seu primer Mundial.

Durant la seva superba cursa d'ahir, en què va aprofitar la seva pole position per no perdre més que un instant el seu avantatge -que va arribar a ser de més de 37 segons sobre el segon, el tetracampió mundial Sebastian Vettel (Ferrari), cap al final de la prova- Rosberg va ser l'únic aliè en realitat a la batalla que hi va haver a l'esquena.

Des de la primera corba, en què una entrada suïcida -en paraules de Vettel per ràdio- del rus Daniil Kvyat (Red Bull) va deixar el de Ferrari encaixat entre el de la seva antiga escuderia i el seu company finlandès Kimi Räikkönen, al qual va colpejar, la lluita va ser incessant pels punts, amb constants lluites i avançaments.

Finalment Vettel i Kvyat van aconseguir arribar al podi, el primer amb tres equips diferents des de Rússia el 2015, tot i que això va ser gràcies també al problema que va tenir de seguida Daniel Ricciardo (Red Bull), que va aconseguir posar-se breument líder de la cursa en la primera volta, però va perdre una roda i en el seu pas per boxes se li va escapar l'avantatge.

Amb tot, Ricciardo va aconseguir signar la quarta plaça, i Räikkönen la cinquena, amb el que van deixar clara la superioritat tecnològica de Mercedes, Ferrari i Red Bull sobre els altres, encara que per darrere d'ells la pugna pels altres punts va ser igualment aferrissada.

Els espanyols també van jugar el seu paper en ella, amb Carlos Sainz (Toro Rosso) puntuant amb el seu novè lloc, i el seu compatriota bicampió mundial Fernando Alonso (McLaren) quedant-se gairebé a les portes dels punts, amb un dotzè lloc, i tot sigui dit, amb un cotxe encara inferior i just per davant del seu company d'escuderia, l'anglès Jenson Button.

Per la seva banda, el que va fer una carrera a la perfecció i va aconseguir el millor resultat que podia obtenir, ni més ni menys que un sisè lloc, per davant del Mercedes del tricampió britànic Lewis Hamilton, va ser el brasiler Felipe Massa (Williams), que es va defensar sense cedir mai de tots els seus atacs cap al final de carrera.

Hamilton, de fet, tot i que es va tocar amb el carioca Felipe Nasr (Sauber) a la sortida, i va veure danyat el seu monoplaça platejat, i malgrat haver sortit des de l'última posició després de perdre dissabte la classificació per una avaria en el seu motor, encara va poder puntuar. El britànic va aprofitar el seu avantatge de potència en el traçat del circuit xinès, que compta amb dues de les rectes més llargues del campionat, inclosa la més gran, de 1,17 quilòmetres, i de no haver estat per Massa probablement hauria posat en dificultats els Ferrari i Red Bull que li quedarien així per superar fins al podi.

Amb la victòria d'ahir, Nico Rosberg, tot i haver-se disputat només les tres primeres curses del Mundial, lidera amb mà de ferro la classificació, i deixa clar que aquesta temporada vol fer-se sigui com sigui amb el seu primer títol de campió del món. Ara Rosberg que ha fet un 75 de 75 punts possibles, ja treu 36 punts de diferència al segon classificat, el seu company d'equip, el britànic Lewis Hamilton, i 39 al tercer, Daniel Ricciardo. Rosberg podrà seguir ampliant la distància, d'aquí quinze dies, al circuit de Sotxi en el Gran Premi de Rússia.