El Barcelona va cedir la seva quarta derrota en els últims cinc partits, moltes d'elles sense merèixer-ho, com la d'ahir davant el València (1-2), que es va endur la victòria del Camp Nou amb el que deixa el campionat de lliga més disputat que mai.

Els de Luis Enrique segueixen líders, però pel goal average. A cinc partits per a la conclusió del campionat, tenen els mateixos punts que l'Atlètic de Madrid i un més que el Reial Madrid, en un final de temporada a la qual se li han aparegut tots els fantasmes als blaugrana. Ahir va jugar per guanyar, ho va merèixer, però va perdre.

Amb tot es va plantar el Barça al descans amb un 0-2 en contra quan el partit no era per això. De fet, els blaugrana van tenir quatre claríssimes oportunitats per avançar-se al marcador abans del gol en pròpia porta de Rakitic i una altra més abans del de Santi Mina.

Va posar Luis Enrique Sergi Roberto per Dani Alves a l'equip de gala. El brasiler va pagar el seu excés a Instagram, es va quedar a la banqueta i el seu substitut va ser un dels destacats en el partit.

El València va jugar amb els nervis del seu adversari. Sense res a perdre i amb poc futbol es va trobar amb dos gols al seu favor i es va encomanar al porter Diego Alves, que va ser el millor del seu equip.

Pel camí, els barcelonistes van desaprofitar moltes oportunitats. Messi va errar sol davant Alves al minut 7, Suárez no va arribar una centrada d'Alba quan estava sol dins l'àrea (m.11), Neymar no va encertar en una vaselina (m.12) ni Messi en una combinació amb el brasiler (m. 25).

El València va tenir una primera arribada a botes de Rodrigo, al minut 17, just abans del gol. Va ser en una incorporació de Siqueira, Rakitic va tapar el tret, la pilota va rebotar en el croat i va descol·locar Bravo (min.26). Malgrat el 0-1 en contra, el Barça no es va descompondre i va anar a totes. Messi al 39 va poder empatar, però en el descompte Parejo va habilitar Santi Mina després d'una excel·lent jugada dels d'Ayestarán i el seu equip es va posar 0-2.

No van jugar tan bé els blaugrana a la segona meitat. Els nervis es van apoderar dels barcelonistes. Que van saltar al camp amb tot buscant el València, però ja no van estar tan clarividents i van apel·lar més a l'èpica que no pas a la seva qualitat.

Messi escurça distàncies

D'aquesta manera els locals van escurçar distàncies amb l'1-2, el gol número 500 d'un Leo Messi que va

aprofitar una bona jugada col·lectiva resolta amb una gran assistència de Jordi Alba que el brasiler Neymar va deixar passar per no obstaculitzar la rematada.

D'aquesta manera, el Barça havia acabat amb una ratxa de 249 minuts sense ser capaç d'anotar un gol. Amb 27 minuts per al final del partit, encara tot era possible. Vivien els blaugrana amb el risc constant i de les extraordinàries cobertures de la seva parella de centrals (Piqué i Mascherano) que li van donar múltiples boles extra perquè el seu equip tornés a bolcar-se sobre la porteria d'Alves en un bucle infinit.

Després del gol de Messi, els blaugrana van tenir tres ocasions clares per almenys empatar el partit, però ni Neymar ni Rakitic ni Piqué van estar encertats, com tampoc Paco Alcácer per al bàndol valencianista, que va fallar un gol cantat al minut 85 del qual, afortunadament per al seu equip, no es penedirà mai.

Va perdre el Barça, una vegada més, allargant una ratxa negativa que l'ha fet sumar només un punt dels últims 12. Això els ha portat a complicar-se la lliga d'una manera impressionant. Encara depenen d'ells mateixos els de Luis Enrique, però són una ombra del que van ser no fa gaire.