Karim Benzema i James Rodríguez van llançar al Reial Madrid a la caça del Barça amb una col·lecció de gols i assistències amb les que el conjunt blanc va guanyar per 1-5 al Getafe, un equip deprimit que treu el cap perillosament al precipici de Segona des de l'última posició de la Lliga.

Zinedine Zidane, confiat, va tornar a alinear en Lliga per segona jornada consecutiva a James i a Isco. Luka Modric, una altra vegada, com va fer davant l'Eibar, es va quedar a la banqueta. I, una altra vegada, els plans van sortir a la pefecció al tècnic francès.

Amb el govern de dos suplents de luxe, el Reial Madrid, sense massa ostentacions, va anar menjant terreny a l'equip de Juan Eduardo Esnáider. Estava clar que el gol arribaria i un xut al pal de Cristiano va ser el preludi de l'excepcional passada de James a Karim Benzema per inaugurar el marcador. El francès no va fallar i va abraçar amb raó al colombià: mig gol era seu.

Una altra jugada iniciada per James va poder sadollar la gana de Cristiano, que va xocar amb Guaita en un xut a boca de canó. I, com poc abans, l'oportunitat del portuguès va precedir al gol blanc per en aquest cas d'Isco, que va culminar amb classe una paret amb Benzema just abans del descans. El Getafe, que ni tan sols s'havia acostat a la porteria de Keylor Navas, va marxar al vestidor derrotat. La sort estava llançada i l'únic que podia fer l'equip de Esnáider era frenar la sagnia per no patir un xoc moral terrible abans d'afrontar les últimes cinc jornades, que seran decisives en la lluita per la permanència.

Però el Madrid va seguir a la seva. Sense escarafalls, però amb un joc correcte, va mantenir en escac el Getafe fins al tercer gol, obra de Gareth Bale, que amb espais passa de ser un bon jugadora ser un jugador excepcional. Al contracop, una altra vegada Benzema va batre en un mà a mà a Guaita. El gol del gal·lès no va acabar amb els sobresalts. El Madrid, que va donar descans a Benzema, Carvajal i Bale, va concedir una treva que Sarabia va aprofitar per marcar amb un xut des de fora de l'àrea que va sorprendre Keylor Navas. Probabement el gol més estètic de tot el partit, i premi a les bones ocasions que va tenir el Getafe, donades sobretot pel relaxament del Madrid.

La tarda va culminar amb una diana de James que va coronar la seva actuació i amb una altra de Cristiano Ronaldo, que va satisfer la seva fam de gol.

El Reial Madrid va golejar al Coliseum, es va esforçar el just, no va perdre a ningú per lesió, alguns futbolistes van sortir reforçats i va sumar tres punts per assetjar el Barça que ara només té un punt de marge. Els blancs es queden segons, a falta del que faci l'Atlètic de Madrid.