El Barça necessita reactivar-se i aconseguir aquest vespre la victòria davant el València per superar els dubtes i el pitjor moment de la temporada, que l'han deixat fora de la Champions i amb menys de la meitat de l'avantatge que tenia al capdavant del campionat.

La derrota al Calderón, però sobretot el sorprenent canvi de cara en un equip que semblava llançat cap als tres títols fa quinze dies, han encès totes les alarmes en un vestidor que ha experimentat una curiosa metamorfosi. Al Barça li queden amb el d'avui set partits per concloure la seva temporada, set duels que marcaran el seu èxit o fracàs en una campanya atípica, marcada per un gran rendiment entre octubre i març i uns dubtes inexplicables en el seu futbol en els últims partits.

Per tot això és difícil saber quin Barcelona jugarà avui davant el València, amb quina confiança afrontarà l'equip blaugrana el partit i si tornaran a lluir els seus jugadors de referència, especialment Messi, Neymar i Suárez, perduts en els últims partits.

Luis Enrique podria realitzar alguns canvis. Concretament en el lateral dret, on Dani Alves, al centre de la diana després del vídeo que va penjar a internet, podria deixar el seu lloc a Sergi Roberto. La resta de l'equip està previst que sigui el mateix que va caure al Calderón. Els blaugrana ja només poden lluitar per la lliga i per això no s'esperen rotacions en un onze que haurà de recuperar-se anímicament d'un cop dur.

El València, de la seva banda, intentarà prolongar la mala ratxa del seu rival després del gran impuls que va suposar la victòria de la setmana passada davant el Sevilla a Mestalla. L'entrenador valencianista, Pako Ayestarán, comptarà per a aquest partit amb les baixes de Pablo Piatti i Zakaria Bakkali per lesió. Tampoc podrà jugar el davanter rus Denis Cheryshev, que finalment no ha entrat a la llista per culpa de les males sensacions del davanter a la sessió de dijous, després d'haver tornat a la dinàmica de grup després de la seva lesió.

Caldrà veure també la reacció de l'afició després de veure com, un equip que portava 39 partits seguits sense perdre i que de cop ha vist com el superaven Madrid i Reial Societat a la lliga i l'Atlètic de Madrid acabava amb les opcions de guanyar el triplet i la segona Lliga de Campions consecutiva.