16 de abril de 2016
16.04.2016

Els nous Messi i Cristiano jugaran a Anglaterra

L'economista José María Gay de Liébana assenyala la Premier League com el model a seguir i considera que els futurs cracs estan encaminats a jugar en clubs anglesos

16.04.2016 | 06:30

L'

economista José María Gay de Liébana intueix que la direcció i creixement que ha pres la gestió de la Premier League respecte a la Lliga, és probable que els Messi i Cristiano «que d'aquí cinc anys estiguin competint no ho facin a Espanya, sinó molt probablement a Anglaterra». «A mi em sembla que Messi i Cristiano podrien acabar les seves carreres a Espanya, però a les seves rèpliques en grans estrelles mundials no les veig jugant ja la Lliga, sinó la Premier. Ni tan sols en la Bundesliga. La Premier té un poder de captació i atracció que serà difícil que nosaltres hi puguem rivalitzar», destaca. Gay de Liébana presenta aquests dies el seu nou llibre, de temàtica econòmica futbolística, titulat La gran burbuja del fútbol, on parla de la indústria de l'esport rei i se centra en les cinc grans lli?gues: Anglaterra, Espanya, Alemanya, França i Itàlia. El llibre pretén fer explicar com es gestiona la indústria del futbol, i l'impacte que ha tingut el cabal econòmic que ha arribat des de la tele. «La Premier és el paquet que es gestiona millor», destaca al mateix temps que sosté que la Lliga està fent passos de creixement «molt bons».
El doctor en economia i dret subratlla un fet que comença a ser un mantra a Espanya, sobre la monopolització que s'ha produït «amb el Barça i el Madrid, encara que en aquests últims anys hem de donar les gràcies a l'Atlètic de Madrid per haver interferit entre aquests dos». «La Premier, a més de bona organització, ven competitivitat, ven líders, però no està inclinada cap a ningú com passa aquí, on si no parles del Barça o del Madrid sembla que no té interès ni sentit escriure o veure una cosa diferent», indica. Per això, considera que els clubs de la Lliga -«que milloraran les condicions del contracte televisiu, gràcies a la internacionalització del producte», precisa-, «van ser massa tous en la negociació», ja que creu que haurien d'haver posat al mig el torneig i el Madrid i Barça en la negociació dels drets televisius, per millorar a poc a poc i acostar-se «al que passa en la Premier, on no existeixen aquestes desigualtats». «Si d'Anglaterra hem de copiar la seva organització i la venda de competitivitat que ofereix el producte, d'Alemanya hem d'aprendre com duen a terme una inversió moderada i com d'austers són amb el deute. No cal pagar tant al futbolista, al marge d'alguna excepció.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook