El sorteig de les semifinals dela Lliga de Campions va oferir ahir uns aparellaments amb més sort per al Reial Madrid, que es creuarà amb l'equip més «feble» dels quatre en competició, el Manchester City, i amb l'oportunitat per a l'Atlètic de Madrid de culminar una venjança històrica davant el ?Bayern de Munic. Els de Zinedine Zidane amb la tornada al Bernabéu i l'Atlètic al camp de l'equip entrenat Pep?Guardiola. Els partits d'anada es disputaran el 26 i 27 d'abril; mentre que la tornada serà el 3 i 4 del proper maig. El guanyador de l'eliminatòria entre el ?Manchester City i el Reial Madrid exercirà com a local, a la final de la competició, que tindrà lloc a l'estadi Giuseppe Meazza, de Milà, el proper 28 de maig.

Els homes de Diego Simeone, després de deixar a la cuneta el Barcelona, ??encara vigent campió de la competició, es veurà les cares amb el poderós Bayern de Munic. En el record, hi ha dues dates marcada a foc que els atlètics no obliden: el 15 i el 17 de maig de 1974. Es jugava la final de la Copa d'Europa i l'Atlètic, amb un gol de Luis Aragonés a la pròrroga, fregava el títol. No obstant això, un xut en el minut 120 de Georg Schwarzenbeck va empatar un duel que no va poder anar als penals. En aquells dies aquests no existien i el partit es va repetir només dos dies després. Llavors, el Bayern va passar el corró i va guanyar 4-0 per deixar sense títol l'Atlètic de Madrid. Després de més de quatre dècades, el quadre madrileny tindrà l'oportunitat d'aconseguir una venjança molt esperada. L'hauran d'afrontar davant un dels millors equips d'Europa, dirigits per un entrenador, Pep Guardiola, que necessita acomiadar-se amb la Lliga de Campions sota el braç. Si no l'aconsegueix, el seu periple pel club germànic no haurà estat ple i el començament de la seva aventura al Manchester City seria agredolç. No vol fallar i tindrà moltes armes al seu abast per acabar amb l'Atlètic. Noms que gairebé tothom coneix com els d'Arjen Robben, Thiago Alcantara, David Alaba, Robert Lewandowski, Manuel Neuer, Arturo Vidal, Xabi Alonso o Thomas Müller fan el Bayern un equip temible. I, més encara, si el partit de tornada és a l'Allianz Arena.

En canvi en el Reial Madrid, Zinedine Zidane haurà d'agrair que el camí cap a Milà està sent molt més senzill que el dels seus veïns. L'entrenador francès, després d'eliminar al Wolfsburg amb patiment, afrontarà el repte del City, un rival complicat format a força de milions però el més desitjable de tot el sorteig. En aquesta ocasió, la mà innocent de l'exjugador de l'Inter de Milà Dejan Stankovic va tornar a donar arguments a aquells que pensen en l'existència d'una conspiració perquè els blancs sempre ho tinguin tot a favor. L'equip de Manuel Pellegrini, encara que sigui el més fluix dels quatre supervivents, té futbolistes de primer nivell com Yayá Touré, David Silva, Samir Nasri, Jesús Navas, Kun Agüero, Nicolás Otamendi o Kevin De Bruyne. Les individualitats del City són capaces d'acabar amb qualsevol i el Reial Madrid en podria ser una víctima inesperada. El partit d'anada, a l'estadi del conjunt anglès, donarà pas a un de tornada al Bernabéu amb un toc nostàlgic per a Pellegrini. Tot i que ja va tornar al que va ser el seu estadi quan va entrenar al Màlaga, de nou trepitjarà la gespa d'un club en el qual no va poder triomfar. Pellegrini voldrà demostrar que està capacitat per dirigir un equip fins a una final (la va fregar amb el Vila-real) i, sobretot, deixar la seva signatura amb un títol important abans de l'arribada de Pep Guardiola el proper curs.

Sevilla i Vila-real s'eviten

Xakhtar Donetsk-Sevilla i Vila-real-Liverpool seran les semifinals de la Lliga Europa. L'anada es disputarà el 28 d'abril; mentre que la tornada serà el 5 del proper maig. El guanyador de l'eliminatòria entre el Vila-real i el Liverpool exercirà de local a la final, que tindrà lloc al St. Jakob Park, de Basilea, el proper 18 de maig. Els dos equips espanyols preferien evitar-se i ho van aconseguir, tot i que ara no ho tindran fàcil contra el Xakhtar Donetsk de Mircea Lucescu ni contra el Liverpool de Jürgen Klopp.