El cop que va encaixar l'Olot diumenge, deixant escapar la victòria contra el Pobla de Mafumet en el temps afegit (1-1), va ser sonat. El dia marcat en vermell a l'agenda per sortir del descens es va desaprofitar i els garrotxins ?se?gueixen a un punt de la promoció de descens, que marquen els tarragonins, i a tres de la salvació directa, lloc ocupat per l'Atlètic Llevant. A falta de cinc jornades la situació és més que preocupant, però un cop d'ull al calendari permet mantenir un bri d'esperança. L'Olot jugarà tres dels últims quatre partits al Municipal i ho farà contra rivals directes (L'Hospitalet, Llosetenc i Atlètic Llevant). Guanyar aquests tres partits es fa imprescindible, com també mirar de treure alguna cosa positiva en les visites a l'Espanyol B (que pràcticament no s'hi juga res) i l'Hèrcules (que pugna per disputar la fase d'ascens).

Un dels problemes que arrossega l'equip aquesta temporada és a fora de casa, on encara no ha guanyat. La pròxima oportunitat serà dissabte (18.00) a la Ciutat Esportiva de l'Espanyol. Guanyar podria permetre l'Olot sortir del descens directe, com a mínim, perquè els seus rivals més directes tenen partits prou complicats: el Pobla de Mafumet rep l'Hèrcules i el filial del Llevant visita un altre candidat a l'ascens, el Cornellà. Després, en la següent jornada, els garrotxins reben l'Hospitalet, que té 5 punts més a la classificació, en un cap de setmana que ofereix un duel entre l'Atlètic Llevant i el Pobla de Mafumet. Una setmana més tard els de Santi Castillejo tornaran a jugar a casa, contra un Llosetí que qui sap si ja no té opcions de permanència, abans d'anar al Rico Pérez i tancar la lliga regular un altre cop al Municipal contra el filial del Llevant. Un duel que pot ser no apte per a cardíacs i on hi pot haver en joc una plaça de descens directe.

Aquesta temporada la mitjana d'assistència al camp de l'Olot s'ha tornat a situar al voltant dels 1.500 espectadors, una xifra molt notable a Segona B. El "factor" Municipal ha d'acabar sent decisiu per a la permanència directa o, com a mal menor, per deixar l'equip a la promoció. Tot i els disgustos en forma de mals resultats d'aquesta campanya, l'Olot segueix viu però la reacció no pot fer-se esperar.