Les estacions d´esquí gironines, Vallter 2000 i La Molina, han tancat aquest diumenge les seves respectives temporades d´esquí amb sensacions contradictòries. D´una banda, estan satisfets pels resultats dels darrers dies i setmanes que han permès acabar amb un bon regust de boca. No obstant això, creuen que els resultats seran inferiors als d´altres anys perquè la temporada va arrencar amb problemes a causa de la manca de neu i les altes temperatures que van dificultar la creació de neu artificial. Les dues estacions tenien previst tancar portes el passat cap de setmana del 2 i 3 d´abril - tal i com ho va fer Vall de Núria (Ripollès)- però les darreres precipitacions han permès allargar un xic més la temporada fins aquest cap de setmana. Ara, la única estació que continua oberta és Masella que té previst posar el punt i final el proper 17 d´abril.

La Molina va ser una de les primeres estacions d´esquí gironines, conjuntament amb la Masella, que van arrencar primer la temporada d´esquí d´aquest 2015 - 2016 a finals del passat mes de novembre. Ho va fer amb gruixos d´entre 20 i 60 centímetres i un terç de les seves pistes obertes. Seguint la tònica dels darrers anys, ha tornat a ser una de les últimes estacions en tancar la temporada. Ho ha fet aquest diumenge 10 d´abril després de 136 dies d´esquí. Tal i com ha explicat la seva directora comercial, Marta Viver, enguany ha estat una temporada de neu "complicada i difícil" degut a les inclemències meteorològiques. A principis de la temporada va mancar neu i les altes temperatures van dificultar que els canons poguessin produir neu artificial.

Les precipitacions van arribar un xic més tard, sobretot durant el mes de març i abril, un fet que els ha permès acabar la temporada amb un bon regust de boca. No obstant això, tenen sensacions contradictòries perquè tot i que el final de la temporada el titllen de "bo", la resta de dies han estat pendents del temps. "Podríem dir que hem tingut una temporada d´alts i baixos marcats i complicada", ha assenyalat Viver.

Una sensació que també ha compartit el director de Vallter 2000, Enric Serra. En aquest cas, l´estació ripollesa no va poder obrir fins al mes de desembre i, posteriorment, ha patit la manca de neu que - com altres instal·lacions- els ha fet tenir algunes pistes tancades. "El passat cap de setmana va ser molt bo, amb bones temperatures i molta gent i aquests darrers dos dies hem tingut vent", ha resumit Serra. Un vent que ha afectat les cotes altes d´aquesta estació situada a Setcases.

Cap de les dues estacions gironines - gestionades per Ferrocarrils de la Generalitat- han volgut avançar dades del nombre d´esquiadors i forfaits que han venut aquesta temporada. D´entrada, està previst que aquest dilluns Ferrocarrils reuneixi tota la informació i passin un document amb totes les xifres. No obstant això, ara fa uns dies, el seu president, Enric Ticó, ja va avançar que esperaven tancar la campanya de neu a les cinc estacions de muntanya que gestionen - La Molina, Vallter 2000, Vall de Núria, Espot i Port Ainé- amb entre un 5 i un 6% més de visitants que la temporada d´hivern del 2014-2015. Les cinc estacions donen feina a 250 persones i són un motor econòmic per a les comarques on es troben, sobretot pel que fa al Ripollès i la Cerdanya. Unes xifres que xoquen amb les sensacions i dades que expliquen els treballadors de les estacions gironines.

Tal i com va explicar Ticó, enguany ha estat una campanya "molt atípica" perquè va nevar a principis de desembre, un fet que va permetre assolir bons resultats a l´inici, però a mitjans desembre va deixar de nevar fins a finals de febrer. De cara a la temporada d´estiu, el president va assegurar que volien incrementar notablement les activitats que es porten a terme en aquestes estacions de muntanya.

En principi, tant Vallter 2000 com La Molina, tenien previst tancar el passat cap de setmana. Les últimes precipitacions dels darrers dies van fer que decidissin ampliar la temporada fins aquest diumenge 10 d´abril. Vall de Núria ja va tancar el passat 3 d´abril i, avui en dia, la única estació gironina que es manté oberta és Masella, a la Cerdanya, que té previst posar el punt i final a la campanya de neu el proper diumenge 17 d´abril. Pel que fa a l´estació d´esquí nòrdic de Guils Fontanera, la única d´aquestes característiques a les comarques gironines, van tancar el passat 28 de març del 2016, coincidint amb el final de les vacances de Setmana Santa. A grans trets, l´estació va mantenir obertes les pistes uns 30 dies, una xifra inferior respecte la temporada anterior, però van registrar un nombre d´esquiadors i aficionats a les raquetes similar a d´altres anys.