L'italià Romano Fenati (KTM) s'ha adjudicat aquest diumenge la seva primera victòria de la temporada i la setena de la seva carrera esportiva a l'imposar-se al Gran Premi de les Amèriques de Moto3, disputat al circuit d'Austin (Texas, Estats Units).

Fenati ha superat en la línia de meta a l'espanyol Jorge Navarro (Estrella Galicia 0'0 Honda) i al sud-africà Brad Binder (KTM), que ha superat en l'última volta a l'alemany Phillip Oettl (KTM), qui es va veure beneficiat per la decisió del francès Fabio Quartararo (KTM) a tres voltes del final que el va endarrerir fins a la tretzena plaça.

L'inici de la prova va haver de retardar-se durant alguns minuts en adonar-se els pilots durant la volta d'honor que a la recta posterior hi havia alguns punts amb taques d'oli que les assistències van haver de netejar.

Un cop solucionant l'incident, els pilots han sortit a la pista per ocupar les seves posicions en la formació de sortida, i al apagar-se el semàfor, ha estat Jorge Navarro (Estrella Galicia 0'0 Honda) qui millor ha apurat la frenada en la pujada de final de recta per situar-se com a primer líder de la cursa, seguit per l'autor del millor temps, l'alemany Phillip Oettl (KTM), i Romano Fenati.

Navarro ha intentat marcar un fort ritme per trencar com més aviat la carrera i evitar que es formés un grup gran, i ho ha aconseguit amb escreix, ja que en el primer pas per meta comptava amb set dècimes d'avantatge sobre Oettl, un segon respecte a Fenati i més de dos davant del grup principal, que en aquells dies comandava l'italià Enea Bastianini (Honda), encara que el sud-africà Brad Binder (KTM), líder del mundial en aquests instants, no ha trigat gaire a superar-lo.

A ritme de volta ràpida en el segon gir, Jorge Navarro ha aconseguit que les diferències anessin en augment i, ja en solitari, ha intentat mantenir l'avantatge respecte al duo format per Fenati, que ha aconseguit la seva volta ràpida en el tercer gir, i Oettl, amb el grup de Bastianini i Binder una mica més enrere.

Joan Mir (KTM), que ha rodat a la vintena primera posició, molt enrere, ha protaginitzat a més un contratemps al costat del sud-africà Darryn Binder (Mahindra), al qual s'ha emportat per davant en una caiguda al final de recta que ha forçat la seva retirada prematura de la prova, com també la de Jorge Martín (Mahindra), que ha tingut un accident sense conseqüències poc després.

Al capdavant, Romano Fenati ha encadenat una sèrie de voltes ràpides que li han permès deixar enrere a Phillip Oettl i iniciar la caça del pilot d'Estrella Galícia 0'0, al qual ha arribat i ha superat en el vuitè gir per iniciar així la seva particular lluita per la victòria. Ha quedat un segon grup format per Oettl, el francès Fabio Quartararo (KTM) i el sud-africà Binder.

Fenati ha mantingut aquest ritme constant i ha aconseguit un avantatge important enfront de Navarro. El pilot italià ha consolidat el seu avantatge fins a la baixada de la bandera de quadres.