El català Àlex Rins (Kalex) ha aconseguit la seva primera victòria de l'any al Gran Premi de les Amèriques de Moto2 disputat al circuit d'Austin i en el qual ha manat pràcticament des de la primera fins a l'última volta de la cursa, per davant del britànic Sam Lowes (Kalex) i el francès Johann Zarco (Kalex).

En la classificació provisional del mundial es troben ara quatre pilots en una diferència d'altres tants punts, ja que Sam Lowes és el nou líder amb 47 punts, per 46 d'Alex Rins, 45 de Johann Zarco i 43 de Thomas Luthi, que havia arribat a Estats Units com a líder de la categoria.

El català Àlex Rins, autor del millor temps d'entrenaments, no ha desaprofitat la seva oportunitat al apagar-se el semàfor per posar-se al capdavant de la mateixa i intentar tirar amb força, tot i que després de la seva estela s'han col·locat tant el francès Johann Zarco (Kalex), com el suís Dominique Aegerter (Kalex).

Una mica més enrere estaven l'alemany Jonas Folger (Kalex) i el britànic Sam Lowes (Kalex), qui amb molt bon ritme de carrera s'han adonat que Rins podia escapar-se i ha començat a recuperar terreny per poder assolir el català abans que s'obrís un buit definitiu.

El català Axel Pons (Kalex) i l'italià Lorenzo Baldasarri (Kalex) s'han adelantat al moment de la sortida, de manera que tots dos han estat sancionats.

Mentrestant, en el segon gir, Rins i Lowes ja estaven junts al capdavant de la carrera amb cert avantatge sobre els seus perseguidors, que ha anat en augment amb el pas de les voltes fins a obrir un forat que ha acabat sent definitiu.

Després de la parella capdavantera s'ha acabar formant un nodrit grup de pilots que ha arribat a ser de fins a set, encara que el primer a quedar una mica despenjat va ser l'espanyol Julián Simón (Speed ??Up), mentre que per davant qui va imprimir el ritme era el suís Thomas Luthi (Kalex), perseguit per Zarco, Aegerter, el japonès Takaaki Nakagami (Kalex), l'italià Simone Corsi (Speed ??Up) i Jonas Folger.

Nakagami va ser el primer a caure, literalment, d'aquest sextet, en anar per terra al revolt un a l'inici del setzè gir i després tocar-se amb l'italià Simone Corsi, si bé ha pogut tornar a la carrera dissetè i concloure la mateixa quinzè.

Rins ha sabut mantenir les distàncies amb el pilot anglès, qui per segona carrera consecutiva s'ha tingut que conformar amb la segona posició, per davant de Zarco i amb Julián Simón en una més que meritòria novena posició, mentre que Àlex Márquez (Estrella Galicia 0'0 Kalex), que ha hagut de canviar el motor de la seva moto, ha recuperat des de la XXI plaça d'entrenaments fins a l'onzena final.

En els punts també ha entrat Luis Salom (Kalex), tretzè, mentre que Isaac Viñales (Tech3) ha acabat divuitè.