El Figueres va aconseguir endur-se un derbi en el qual va mancar, potser, una mica més d'emoció i intensitat. Els de Vílchez van saber proposar i portar el ritme del partit, ritme al qual es va haver d'amotllar el Peralada, que sempre va anar a remolc de la proposta dels locals.

El partit va començar amb un Figueres abocat a l'atac i movent la pilota amb molt criteri, tot i que sense acabar de finalitzar les jugades de cara a porteria. Tot i això, Moha va ser un corcó durant tota la primera part per als defenses d'Arnau Sala, que havien de controlar de molt a prop el jove davanter de la Unió. El Peralada, en els pocs moments que podia intentar acostar-se a la porteria local, ja que el vent també els ho impedia, es trobava amb la feina de Sergi Romero i Toni Cunill, que evitaven patiments a Aleix.

Abans del descans, però, una falta a la frontal de l'àrea del Peralada va ser llançada per Serramitja al fons de la xarxa, amb un xut ajustat al pal esquerre.

A la segona part, amb el marcador en contra i el vent a favor, el Peralada va intentar eixugar la mínima diferència, però no va tenir encert en els darrers metres i pràcticament no va poder xutar entre els tres pals.

Veient això el tècnic local va decidir moure la banqueta i l'entrada de Casanova i Brugué va donar més criteri a l'atac figuerenc. Justament aquest últim, tres minuts després de la seva entrada al terreny de joc, va aconseguir marcar el gol que donaria la tranquil·litat als de Vílchez. Casanova va assistir Brugué, que es va desfer de Botxi per batre Dani Lobato en la seva sortida.

El segon gol va ser una galleda d'aigua freda per als de Sala, que ja van veure impossible la remuntada en el partit, deixant que l'últim quart transcorregués sense crear perill.

Amb la victòria el Figueres s'enfila fins al setè lloc de la taula, amb 47 punts i es queda a la zona mitjana de la classificació. El Peralada, de la seva banda, haurà de tornar a sumar al Municipal per seguir ampliant les distàncies amb un descens que, a hores d'ara, es troba a cinc punts.