L'Atlètic de Madrid s'ha recompost molt bé del partit de Lliga de Campions de dimarts passat i també a l'1-0 de Diop a la mitja hora per signar un triomf merescut, decantat per la velocitat i enganxada de Torres i Griezmann i la inspiració de Koke, que ha sentenciat el pols.

Quan el quadre blanc-i-vermell ha remuntat, amb gols de Torres i el francès, l'amfitrió ja no ha sabut respondre. L'Espanyol ha acabat amb tots els seus davanters, però s'ha quedat sense un triomf clau per acostar-se a la permanència. La victòria ha estat per al bloc madrileny, que sí que manté la seva escalada cap al lideratge de Lliga.

Galca ha presentat un equip seriós, ordenat i sense riscos. Els de Simeone tenien dificultats per exhibir la seva qualitat i connectar amb els seus davanters. Tot i així, el quadre blanc-i-vermell no ha tardat a explotar la presència de Torres i Griezmann. El primer, en el minut 17, ha enviat la pilota al travesser després de seure els centrals locals.

En el 21, mentre l'estadi recordava la memòria de Daniel Jarque, ha estat Carrasco el que ha tingut una altra ocasió d'avançar-se. Pau López ha estat atent i s'ha estirat per desviar la seva fuetada des de la frontal. L'Espanyol no perdia la paciència i tocava amb tranquil·litat.

La seva aposta ha posat Oblak sota el focus diverses vegades: un xut de Gerard Moreno i un altre de Marco Asensio. Però ha estat Diop, en el 29, el que ha superat de cap el porter eslovè. És el tercer gol consecutiu que el migcampista senegalès marca després d'un córner. Una variació tàctica de Galca clarament d'èxit.

De tota manera, l'Atlètic de Madrid ha tardat cinc minuts a empatar el partit a Cornellà-el Prat. Fernando Torres ha controlat un passada llarga de Koke i ha aprofitat la seva velocitat per disposar d'una opció clara. L'atacant ha enviat una pilota creuada amb la que Pau no ha pogut fer res.

En els compassos finals de la primera meitat, els dos equips han pogut ampliar el seu avantatge amb remats de cap. Ni Griezmann ni Víctor Sánchez ho han aconseguit. En la represa, el ritme del xoc ha baixat notablement. Potser a l'Atlètic li pesaven les cames després de la Champions de dimarts.

O pot ser que no. Pot ser que fos només un incís en el pols. Perquè la jugada que ha fabricat en un metro quadrat ha estat per emmarcar. han començat Torres i Augusto, que han deixat en una posició privilegiada Koke. El tercer capità blanc-i-vermell ha creat una passada mil·limètrica a Griezmann i el francès, amb velocitat i punteria, ha signat l'1-2.

Pràcticament una coreografia, ràpida, incisiva i letal, per canviar el signe del partit a falta de mitja hora. Simeone no volia baixades físiques i ha refrescat el seu onze amb Correa i Thomas. Galca, de la seva banda, donava entrada a Caicedo per Rubén Duarte: l'entrenador romanès estava obligat a anar pel empat.

Els catalans, no obstant això, es col·lapsaven davant la defensa de l'Atlètic. L'Espanyol no tenia idees ni fluïdesa per superar les seves línies. Estava incòmode. I el seu rival no es limitava a esperar enrere. El tècnic local ha reforçat el seu atac i ha tret Mamadou. Ara sí, els seus tres davanters estaven a la gespa.

Els de Simeone tenien el control absolut del partit. Aprofitaven els espais a la perfecció i en més d'una ocasió van gaudir d'oportunitats clares, de Torres i Correa, per sumar el tercer gol de la tarda. Oblak amb prou feines ha hagut d'intervenir. Un tret amb intencions de Moreno en el 87 ha estat el seu major examen.

La sentència ha arribat en el 88. Koke, un altre dels grans protagonistes, ha tancat el partit després d'un complex centre de Torres. L'afició perica ha començat a desfilar.

- Fitxa tècnica:

1- Espanyol: Pau López; Álvaro, Roco, Oscar Duarte, Rubén Duarte, Diop, Javi López (Mamadou, min.73), Abraham, Víctor Sánchez (Burgui, min.83), Marco Asensio i Gerard Moreno (Caicedo, min.64).

3 - Atlètic de Madrid: Oblak: Juanfran, Godín, Lucas, Filipe Luis, Koke, Gabi, Augusto (Saúl, min.85), Carrasco (Correa, min.60), Torres i Griezmann (Thomas, min.60).

Gols: 1-0: Diop, min.29. 1-1: Torres, min.36. 1-2: Griezmman min.59: 1-3: Koke, min.88.

Àrbitre: De Burgos Bengoetxea (Comitè basc). Ha mostrat targeta groga a Víctor Sánchez (min.3), Diop (min.45), Filipe (min.64), Correa (min.78).

Indicències: Partit de la trenta-segona jornada de la Lliga BBVA disputat a l'estadi de Cornellà-el Prat davant 26.338 espectadors.