El Barça va fer el primer pas per ser a les semifinals de la Lliga de Campions però com va quedar clar anit, dimecres que ve al Calderón li espera un partit molt dur, contra un Atlètic que encara no ha dit l'última paraula. Amb el 0-1 tot s'havia complicat molt. Al final, vistos els 90 minuts, s'ha de donar per bona la remuntada.

Una de les incògnites abans de l'inici era saber si Simeone jugaria amb dos davanters deixant quatre migcampistes o bé poblaria més la zona de creació del Barça proposant cinc homes al mig del camp i un únic punta. Era de preveure que la pilota seria per als locals i que els matalassers esperarien per buscar el contraatac. La dificultat a l'hora de preparar el partit per part de Luis Enrique passava per trobar la fórmula que aconseguís foradar la defensa adversària. L'Atlètic té la capacitat de saber tancar molt bé els espais interiors, el seu objectiu era no deixar buits pel centre de la seva l"nia defensiva, obligant al Barça a entrar per les bandes.

L'Atlètic va jugar amb un 1-4-4-2 i pressió alta a l'inici del joc del Barça. Els madrilenys es replegaven amb tot l'equip quan els blaugrana superaven la primera línia de pressió. Els catalans van tenir la possessió d'inici però el ritme sempre va ser lent i els faltava precisió en la rematada final. El Barça volia ser vertical massa ràpid. Buscava passades interiors de primera jugada, quan és millor, primer, fer moure l'adversari. Amb el 0-1 estava passant el partit que volia l'Atlètic, que amb el marcador a favor ja li anava bé un duel de ritme lent, en què no hi hagués futbol.

Tot va canviar a la segona part. El Barça va saber augmentar el ritme amb posessions més horitzontals, buscant els espais, i va començar a generar les ocasions necessàries per gestar la remuntada. Neymar, Iniesta, i Jordi Alba van aparèixer, i també Messi com a organitzador, i Luis Suárez per rematar la feina amb els dos gols que va aconseguir. El primer en una acció de davanter centre pur, aprofitant una pilota dins l'àrea petita en una jugada embolicada, i el segon amb un precís remat de cap a centrada d'Alves.