Tot i que encara podria tenir remotes opcions de ser a Río aquest estiu competint individualment, el tren dels Jocs Olímpics de 2016 se li va escapar a Nora Fernández (Salt Gimnàstic Club) en el Mundial de Glasgow de l'octubre passat. Allà els vuit primers equips classificats obtenien el bitllet directe, i entre el 9è i el 16è lloc, optaven al preolímpic, on es repartiran els quatre darrers passis. Espanya va quedar dissetena i, per tant, una sola posició va frustrar qualsevol opció olímpica. Les úniques representants amb opcions de ser als Jocs competint, en aquest cas, de forma individual, són ara per ara Anna Pérez i Clàudia Colom, que es jugaran el lloc al preolímpic de Brasil aquest mateix mes.

Amb 16 anys, però, el futur de la gironina continua sent molt prometedor. I si no pot ser a Rio, que sigui el 2020 a Tòquio. De moment tant ella com Laura Bechdejú (15 anys, l'altra perla sortida del Salt Gimnàstic Club integrada a la selecció espanyola al CAR de Madrid), vénen de continuar demostrant la seva progressió imparable fent un notable paper a la Copa del Món de Cottbus (Alemanya) el cap de setmana passat. Bechdejú, en una de les seves primeres proves internacionals d'alt nivell, no es va poder classificar per a les finals, però Nora Fernández, que competia en paral·leles, barra i terra, sí, en les dues primeres disciplines. Així va acabar firmant un cinquè lloc en paral·leles (havia estat la vuitena en les sèries prèvies) i un sisè en la barra d'equilibris, on va tenir una actuació «molt convincent» segons la seva entrenadora al Salt Gimnàstic Club, Montse Hugas.

«Tant la Nora com la Laura són molt joves i esclar que tenen possibilitats d'arribar als Jocs en el següent cicle olímpic», exposa Hugas, que considera que tot i no anar a Rio aquest estiu, les dues esportistes gironines tenen reptes encoratjadors en els propers mesos. D'entrada la primera cita serà el Campionat d'Espanya de clubs que es disputarà entre el 13 i el 15 de maig. Després de ser terceres l'any passat, el Salt Gimnàstic ambiciona pujar més amunt del podi gràcies al prometedor equip que hi presentarà, liderat per Nora Fernández i Laura Bechdejú. Després d'aquesta cita els quedarà preparar-se per l'Europeu, que arrencarà el 2 de juny. Un altre campionat marcat en vermell en les agendes de les dues gimnastes gironines és el Mundial de l'any vinent, que pot servir-los per fer un primer cop d'efecte de cares a presentar candidatura per ser a Tòquio d'aquí quatre anys.

Nora Fernández i Laura Bechdejú són les últimes gimnastes formades a Salt que han fet el salt a Madrid i a la selecció. Abans també ho havia aconseguit Clàudia Vilà, que va arribar a participar en nombroses competicions europees amb la selecció fins que una greu lesió la va fer tornar a casa. Ara és entrenadora del club. A Madrid tant Fernández com Bechdejú combinen la pràctica de l'esport d'elit amb els estudis.