L'alemany Nico Rosberg (Mercedes), que ja havia vençut a Austràlia, ha augmentat el seu avantatge al capdavant del Mundial de Fórmula 1 en guanyar aquest diumenge a Bahrain el segon Gran Premi de l'any, disputat al circuit de Sakhir.

Rosberg, subcampió del món els dos últims anys, ha guanyat per davant del finlandès Kimi Raikkonen (Ferrari) i del seu company i rival a Mercedes, l'anglès Lewis Hamilton, que ha estat tercer.

L'alemany lidera amb cinquanta punts, disset més que Hamilton, un Mundial que es reprendrà d'aquí a dos caps de setmana a Xangai, seu del Gran Premi de la Xina.

L'australià Daniel Ricciardo (Red Bull) ha estat quart, per davant del francès Romain Grosjean, que ha tornat a sorprendre amb el Haas, escuderia debutant al Mundial; en una prova que no ha disputat el doble campió mundial espanyol Fernando Alonso (McLaren).

Alonso, que va sortir il·lès d'un espectacular accident a Austràlia, no va superar dijous les proves mèdiques a què va sotmetre la FIA (Federació Internacional de l'Automòbil) i en què el seu compatriota Carlos Sainz (Toro Rosso) es va retirar a la 31a de les 57 voltes que s'han donat a Sakhir -pista de 5.412 metres- per completar un total de 308,4 quilòmetres.

El seu company holandès Max Verstappen ha estat sisè, per davant del rus Daniil Kvyat (Red Bull), en una carrera en què els dos Williams del brasiler Felipe Massa i el finès Valtteri Bottas han estat vuitè i novè, respectivament.

Alonso ha estat substituït a Bahrain pel belga Stoffel Vandoorne, que ha debutat a la Fórmula Un amb una sensacional actuació que li va reportar el seu primer punt en la categoria reina de l'automobilisme, en concloure desè.

El mexicà Sergio Pérez (Force Índia) ha acabat setzè en un Gran Premi en què el seu compatriota Esteban Gutiérrez (Haas) ha hagut d'abandonar.