L'Ajax d'Amsterdam, amb Jordi Cruyff com a testimoni directe des de la llotja, va rendir ahir un emotiu homenatge a Johan Cruyff.

El club holandès i la seva afició van aprofitar el partit de la 29a jornada per brindar un bell i sentit homenatge a un dels més grans mites del futbol mundial, a una de les seus grans referències, com dissabte també havia passat al Camp Nou en el Clàssic.

L'Ajax va mostrar un mosaic per totes les graderies de l'Amsterdam Arena, imatges a la pantalla gegant i va desplegar tres camisetes al centre del terreny de joc, una del seu club, una altra de la selecció holandesa i una altra del Barça, cadascuna amb el dorsal que va lluir-hi l'holandès.

Es va guardar un respectuós minut de silenci amb els dos ?equips al voltant del cercle central i en el 14 de partit, com al Camp Nou el passat dissabte, es va recordar a Johan Cruyff de nou.

Els jugadors del conjunt local van lluir braçalets negres i a la part davantera de la samarreta, a l'altura de l'escut, portaven un altre amb la cara del mite holandès i el seu mític número 14.

L'Ajax va poder, a més, brindar la victòria a l'exfutbolista i extècnic, per 3 gols a 0, amb gols del danès Lasse Schone i dos del polonès Arkadiusz Milik.

La victòria permet a l'Ajax manar a la classificació de l'Eredivise amb 71 punts, dos més que el PSV Eindhoven de Philip Cocu, que dissabte va vèncer a domicili l'AZ Alkmaar per 2 gols a 4.