L'ensopegada del Barça dissabte al Clàssic (1-2) va tenir en el seu entrenador, Luis Enrique, l'emissor del missatge més contundent perquè els seus jugadors recobrin la serenitat, quan va dir que la derrota contra el Madrid i el pobre partit dels seus ja no existia, que quedava esborrat.

La fredor de les dades és que en el barcelonisme es pensava liquidar el Madrid, fins i tot golejar-lo, i enviar-lo a tretze punts més la diferència de gols, i al final l'equip de Luis Enrique ha acabat perdent en dos partits seguits cinc punts, ja que en tots dos va arribar a liderar el marcador, davant el Vila-real i el conjunt de Zidane. Malgrat aquest missatge de bons ànims des de la banqueta, Luis Enrique haurà de fer molt més per recuperar un grup que va evidenciar un cansament que xoca contra les tesis del seu entrenador, ja que havia repetit en les últimes setmanes que el seu equip no només està millor que la passada temporada, sinó que aquesta l'acabarà més bé.

En el Clàssic, Luis Enrique només va fer un dels tres canvis que podia realitzar, i donat el resultat de treure Rakitic per introduir Arda Turan, va quedar clar que aquella no va ser la permuta més adequada, i més, quan davant, els tres atacants semblaven vençuts de cansament. Una cosa semblant ja va passar en l'anterior partit de Lliga, quan després de dominar per 0-2, els dos canvis que va fer Luis Enrique al camp del Vila-real no van donar la consistència buscada, especialment en la sortida de Piqué i l'entrada de Mathieu, i el Barça es va deixar dos punts als quals cal sumar els tres d'ahir a la nit.

El conjunt blaugrana es va entrenar ahir a la Ciutat Esportiva per preparar el partit contra l'Atlètic de Madrid de demà a la Lliga de Campions i per intentar oblidar el revés que va rebre contra el Madrid, on tota l'emoció prèvia, amb l'homenatge a Johan Cruyff es va evaporar després d'un partit en què el barcelonisme va encaixar la derrota amb resignació.

I és que demà arriba un altre gran partit al Camp Nou, aquesta vegada davant un vell conegut com és l'Atlètic de Madrid, però aquesta vegada en l'exigent Lliga de Campions, en què l'equip del "Cholo" Simeone ja sap com guanyar els blaugranes, després d'haver-lo eliminat fa dos cursos.

El Barça de Luis Enrique ha estat una piconadora contra l'Atlètic de Madrid aquestes dues últimes temporades, en les quals tot el que han jugat ha acabat amb triomf blaugrana. No obstant, a un sector del barcelonisme la por que ja va generar l'aparellament de quarts s'ha incrementat una mica més després del resultat del ?Clàssic. Demà tornarà a ser un ?partit molt dur i més, quan el conjunt matalasser sap que podrà disposar molt probablement del central uruguaià Diego Godín, una peça fonamental en defensa i en atac per a l'equip madrileny, especialment en les jugades d'estratègia.