El Club de Futbol Sala Esplais s'ha emportat, aquest diumenge al matí, el derbi altempordanès de la Lliga Nacional Catalana a la pista del Fricafor FS Vilafant. En un duel igualat i entretingut, que afrontava el segon amb el penúltim, els castellonins han acabat imposant el seu favoritisme gràcies a la seva efectivitat i al desencert dels locals. Amb aquest triomf, l'Esplais recupera el lideratge en detriment del Ripoll, que va punxar a Castellví (4-4) i agafa quatre punts de coixí perquè la Federació els hi ha tornat els punts que en un primer moment els hi havia tret per una falsa alineació indeguda contra el Tiana.

En el derbi, els visitants han marxat al descans amb 0-2 a favor gràcies als gols d'Isaac Moreno (6'), en aprofitar una assistència de Faisal, i d'un doble penal anotat per Roca (14'). Des del punt fatídic, després de sumar cinc faltes per bàndol, han perdonat els vilafantencs Laari i Marcos -aturats per un incommensurable Toni Tèllez- i el castelloní Isaac.

El conjunt local, dirigit per Nelson Rodríguez, absent al damunt de la pista per una lesió en el dit del peu, ha mostrat una de les seves millors versions i durant el primer temps també ha fregat el primer gol de les botes de Marcos i Víctor, mentre que els de Carlos Ruiz han tingut la sentència amb un xut alt de Napo.

A la represa, l'Esplais ha anat a imposar el lideratge i només començar Roca ha col.locat el 0-3 amb un tir ajustat al pal esquerre de Xavi -ell mateix ha perdonat, tot sol, el seu hat-trick just després. No obstant això, el Vilafant es negava a llançar la tovallola i Carlos escurçava distàncies quan quedaven 15 minuts per acabar i fregava el 2-3 en més d'una ocasió. Però Ramon Roca, amb passat a l'Alella, tenia una espina i se l'ha tret en el minut 37 amb la sentència (1-4) i anotant, aquest cop sí, el seu trio de gols matinal.