A principi de març, una desena de clubs de Lliga Femenina 1, entre ells l'Uni Girona i el Perfumerías Avenida, van demanar a la Federació Espanyola excloure el Conquero de la competició perquè l'equip de Huelva no havia restituït els avals que va executar per evitar que Elonu o Caldwell es neguessin a jugar la Copa. Una competició que, tres dies de pagar la plantilla amb els avals via transferència de la FEB, van guanyar superant el Perfumerías en la final. Llavors la majoria de clubs de la lliga van entendre que, com que el Conquero no havia tornat a restituir els avals no podia seguir competint. I ara, quan en ple play-off de semifinals (les andaluses tenen el segon partit demà a Fontajau), el jutge del Comitè de Competició de la FEB ha decidit que el seu organisme «no és competent» en aquest cas donant per desestimada la denúncia dels clubs.

La resolució de la FEB, firmada pel secretari del comitè de competició Gabriel Rodríguez, és d'aquest mateix dijous i ahir la gran majoria dels clubs denunciats varen decidir que seguiran defensant el que consideren una vulneració dels seus drets. Els clubs presentaran recursos d'apel·lació a la mateixa FEB i pensen seguir per altres vies com són el Consejo Superior de Deportes (CSD) o el Tribunal de Arbitraje del Deporte (TAD). Els denunciants entenen que la no restitució de l'aval obre la porta que, a partir de la temporada que ve, hi hagi més clubs que optin per no presentar els avals deixant al descobert la cobertura dels pagaments de les jugadores.

En canvi, des del comitè de competició de la FEB es considera que «els fets denunciats no tenen rellevància disciplinària, atès que no estem ni davant d'infraccions de les regles del joc, ni davant d'infraccions a les normes generals esportives». En la resolució del Comitè de Competició s'estima que la no reposició dels avals no pot ser castigada amb la retirada de la Lliga, article 50 del reglament de competició de la FEB, com havien demanat els clubs denunciants. Des de Huelva es considera que la denúncia és una maniobra del Perfumerías Avenida, enrabiat per la derrota a la final de Copa, amb l'ajuda dels representants d'algunes de les seves jugadores. De l'equip que va guanyar la Copa tres jugadores ja han marxat: Pina, Asurmendi i Pascua.