Mercè Llorente, membre del Grup Koiné i de la Secció Filològica de l'IEC, va alertar ahir que la política lingüística de la Catalunya independent no ha de reproduir els esquemes de la transició i l'autonomisme. Llorente ho va manifestar en l'acte de presentació al Paranimf de la UB del manifest Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent del Grup Koiné. Un total de 270 personalitats ja li han donat suport.

Llorente va apostar perquè el català sigui «la llengua comuna del nou país, la llengua del carrer, la primera de l'administració, la vehicular de l'ensenyament, la de la justícia, la d'acollida als nouvinguts, l'obligatòria en l'atenció dels usuaris dels serveis i els consumidors i la llengua majoritària dels mitjans de comunicació».

Durant la seva intervenció, Llorente va dir que «cal denunciar actualment la ideologia del bilingüisme social que implica l'assumpció de l'estatus quo i la renúncia de la normalització veritable». «No s'ha acabat el procés de normalització lingüística», va dir.