Luis Enrique i Zinedine Zidane plantejaran un duel tàctic que garantirà espectacle al Camp Nou, escenari demà d'un duel entre dos tècnics que no especularan amb els seus homes més atrevits per enderrocar el seu contrincant.

Tant l'entrenador del Barcelona com el del Reial Madrid apostaran clarament per jugar a l'atac acompanyats per una sèrie d'homes de contenció necessaris per equilibrar tots els riscos que prendran amb figures àmpliament conegudes en l'art de rebentar porteries. El duel de les sigles serà evident. La temuda i denominada MSN s'enfrontarà a l'efectiva però més fora d'ona BBC. És a dir, Lionel Messi, Luis Súarez i Neymar contra Karim Benzema, Gareth Bale i Cristiano Ronaldo.

Amb aquests sis homes sobre el camp des del principi, l'espectacle està garantit. Luis Enrique i Zidane apostaran per ells des de l'inici del xoc i la proposta tàctica s'adaptarà a la seva presència. No obstant això, el moment de forma en el qual arriba cadascun dels sis és diferent.

Els comptes són clars i favorables al Barcelona: entre Messi, Neymar i Suárez sumen 107 gols entre totes les competicions: 43 de l'uruguaià, 37 de l'argentí i 27 del brasiler. Al Reial Madrid, el total entre els tres jugadors de dalt s'eleva fins a les 80 dianes: 41 de Cristiano, 24 de Benzema i 15 de Bale. Són números molt clars favorables per al trident blaugrana, però, com no fa gaire va dir Messi, aquests se sostenen gràcies a tot l'entramat tàctic i humà que munta Luis Enrique per darrere d'ells. Sense noms com els de Sergio Busquets, Andrés Iniesta i Ivan Rakitic al centre del camp i els de Gerard Piqué, Dani Alves, Javier Mascherano i Jordi Alba en defensa, és possible que la maquinària culé no estigués tan ben greixada.

Precisament, una d'aquestes peces del 4-3-3 del Barcelona que podria ser baixa és la de Jordi Alba. El lateral esquerre serà dubte fins a l'últim moment per un esquinç de turmell. Pot ser que l'alineació perfecta de Luis Enrique es trenqui per l'absència d'Alba, però la resta, inclòs el porter Claudio Bravo, hi serà present.

En el Reial Madrid hi ha més dubtes. Mentre que el seu màxim rival sembla que ho té tot claríssim, a la casa blanca, encara que viuen feliços per Valdebebas perquè no hi ha lesionats en una temporada plena d'incidents relacionats amb la infermeria, els llocs no tenen un propietari clar. Al llarg del curs les referències han estat diferents. Mentre no van ser-hi Bale i Benzema per lesió, James Rodríguez i Isco Alarcón es van anar alternant a l'onze inicial. Ara que estan els dos i que Zidane té claríssim que jugarà amb ells, és molt possible que el francès mantingui la seva aposta per un nom que va agradar molt a Rafael Benítez i que a poc a poc va anar desapareixent fins a ressorgir de nou: Casemiro.

Casemiro formarà part del centre del camp al costat de Toni Kroos i Luka Modric. Serà el 4-3-3 particular del Reial Madrid, llevat que Zidane vulgui més risc i prescindeixi del brasiler per acomodar Isco o James. Però, si no hi ha sorpreses, aquest serà el plantejament del francès en el seu primer clàssic des de la banqueta. Benítez a l'anada va col·locar James Rodríguez i va establir Isco i Casemiro. El resultat va deixar grogui al Reial Madrid: 0-4. Aquesta aposta de l'entrenador espanyol va ser aplaudida abans de la golejada. La presència de Casemiro no agradava un sector del madridisme, que demanava més jugadors imaginatius. La posada en escena blanca amb el migcampista sud-americà a l'onze, va assenyalar en ocasions Benítez, molt criticat per apostar de tant en tant pel brasiler.

No obstant això, al final sembla que el temps li ha donat la raó a l'actual entrenador del Newcastle. Almenys, en aquest aspecte. Amb Casemiro al camp en l'era Zidane, el Reial Madrid ha recuperat aquest equilibri que sempre va demanar Ancelotti una i una altra vegada. I, al Camp Nou, no és escabellat que torni a jugar des de l'inici com ho ha fet els últims cinc partits (Llevant, Celta, Roma, Las Palmas i Sevilla). Però amb Casemiro o sense ell, el Barcelona-Reial Madrid estarà marcat per l'espectacle. La llibertat de moviment i l'intercanvi de posicions entre els sis jugadors de davant dels dos equips.