Nico Rosberg (Mercedes) entra líder del Mundial de Fórmula a Bahrain, seu aquest cap de setmana del segon Gran Premi de l'any, en el qual, per precaució, no correrà Fernando Alonso (McLaren), accidentat a Austràlia.

L'asturià va patir un aparatós accident fa dos diumenges al circuit d'Albert Park de Melbourne i ahir, després de sotmetre'l a diverses proves mèdiques a Sakhir, la FIA (Federació Internacional de l'Automòbil) va decidir no donar el vistiplau a la seva participació en el Gran Premi. Serà el belga Stoffel Vandoorne qui pugi al McLaren aquest cap de setmana.

El doble campió mundial asturià (2005 i 2006, amb Renault) va ser sotmès a un minuciós estudi mèdic en el qual, després d'analitzar les tomografies de tòrax que se li van practicar, es va considerar que no havia de competir per motius de seguretat.

Alonso, de 34 anys i que, amb 32, ocupa el sisè lloc en la llista històrica de triomfs en Fórmula 1, s'ha de sotmetre a una nova exploració del pit abans del pròxim Gran Premi, el de la Xina, que es disputarà del 15 al 17 de abril a Xangai. Ell mateix admetia que «no és segur al cent per cent» que pugui córrer la següent prova del Mundial però va dir que «espero que sí».

«Estic una mica decebut, òbviament. Tots volem córrer. Som competidors, pilots i volem competir, estimem l'esport», va explicar Alonso. «Hi ha alguna costella fracturada i és arriscat perquè pot afectar el pulmó», va afegir.