Quan queden nou jornades per acabar, la Jonquera té clar quin camí vol enfilar: l’ascens a Tercera Divisió i compartir categoria amb el Figueres i el Peralada. El “partit a partit” del colchonero Simone o l’exblaugrana Puyol s’ha traslladat en el vestidor fronterer, que després de segellar la permanència amb 43 punts vol fer història. El club verd-i-blanc mai ha passat de Primera Catalana i els nois d’Axel Vizuete s’emmirallen amb l’equip jonquerenc que, ara fa tres anys, ja va estar a punt de tocar el sostre de Tercera Divisió.

En aquestes alçades, la Jonquera actual té dos punts més que el de Manel Cabezos i Xavi Agustí, que va gaudir d’un curs per emmarcar tacat només pels darrers 90 minuts de la temporada. A l’hora de la veritat, però, la Jonquera de l’exercici 2012/13 es va deixar prendre la plaça de promoció d’ascens -hauria acabat pujant pels ascensos no compensats- a l’última jornada a Santa Coloma de Farners. Tot i dependre d’ell mateix, els verd-i-blancs van cedir 2-1 contra un rival que no s’hi jugava res (esportivament) i el Masnou els va acabar prenent el lloc en una lliga que va gua­nyar el Cerdanyola.

Ara, la situació és més òptima perquè fins i tot la Jonquera opta al títol de campió. La brutal ­igualtat que hi ha el grup 1 permet que entre el primer (Manresa) i el sisè (Avià) només hi hagi tres punts de diferència. La Jonquera és un dels equips que ha tastat el lideratge, fa només deu dies, però se’l va deixar prendre en l’últim partit abans de l’aturada per Setmana Santa davant el Martinenc (0-1). No obstant això, els de Vizuete -quarts- tenen el primer classificat a només un punt. “A aquestes alçades és normal que hi hagi la il·lusió de pujar, però per mi les paraules ascens i lideratge són ‘prohibides’ perquè no vull que ens faci desviar el treball”, apunta Vizuete, que fins fa un any encara jugava al Palamós i que ve de dirigir el Peralada juvenil i el Banyoles amateur.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.