Adaora Elonu fa tres setmanes que és a Huelva sortint del seu pis per gaudir del bon clima andalús o per passejar per la ciutat, però des de fa més de vint dies no s'ha entrenat ni un sol cop amb el grup ni ha jugat els tres últims partits del Conquero, que passa per molts problemes econòmics i va endarrerit en el pagament de les nòmines. La nigeriana és la jugadora més valuosa de la Lliga, 18 punts i 9 rebots per partit, i va ser clau en la victòria del Conquero i en la notable temporada de l'equip de Gabi Carrasco. Avui, però, encara que no hagi cobrat, i fent cas omís dels consells del seu representant que fa mesos que intenta sense sort treure-la de Huelva, es tornarà a posar la samarreta del Conquero i jugarà el primer partit de les semifinals del play-off pel títol de Lliga Femenina contra l'Spar Citylift Girona.

La seva companya, la nord-americana Talia Caldwell, segona jugadora més valorada de la competició (15 punts i 11 rebots per partit), ha fet el mateix que Adora Elonu en les tres últimes setmanes. Però, a diferència de la nigeriana, ahir va tornar a dir que només jugarà si abans del partit, a les nou del vespre, li ingressen una nòmina pendent. Esperant la decisió d'Elonu i Caldwell ha preparat el partit d'aquest vespre un Spar Citylift Girona on, tothom, és molt conscient que si les dues pivots no haguessin jugat l'eliminatòria hauria canviat de dalt a baix. No hi hauria hagut color. L'Uni hauria eliminat per la via ràpida un equip amb només quatre professionals. En canvi ara, amb Elonu confirmada, si Caldwell també acaba jugant, el Conquero tindria les mateixes jugadores amb què, encara fa no un mes, va derrotar l'Uni en el segon partit de Xavi Fernández a la banqueta gironina (76-68 amb 17 punts i 10 rebots de Caldwell i 17 i 8 d'Elonu).

De fet, però, des del primer moment, el tècnic de l'Uni prepara el partit d'aquest vespre amb la referència d'aquella derrota i compta amb la presència d'Elonu i Caldwell. «Nosaltres ens esperem trobar el millor Conquero, amb totes les jugadores disponibles, per jugar amb el factor en pista en contra davant el segon millor equip de la Lliga», diu Xavi Fernández que tornarà comptar amb la més que probable absència de la seva única base pura, Noemí Jordana, que es va lesionar en el darrer entrenament abans de jugar a la pista del Mann Filter. Jordana ha viatjat a Huelva, però avui només jugaria si el partit es posa molt costa amunt, perquè la idea de Xavi Fernández és no forçar a la base pensant que tant la semifinal com la hipotètica final poden ser sèries llargues. Ara bé, i a diferència del que va passar a principi de mes en aquella derrota a Huelva, el tècnic avui podrà comptar amb Ify Ibekwe en un salt de qualitat, sobretot des del punt de vista físic, per competir contra Elonu, i, si juga, Caldwell prop de la cistella.

Precisament, l'arribada d'Ify Ibekwe és el factor que més va destacar ahir Gabriel Carrasco a l'hora de valorar l'Uni: «Qualsevol equip de la lliga espanyola milloraria amb Ibekwe i encara ho fa més si és un equip com Girona que ja compta amb una força de la naturalesa com Coulibaly». Els elogis a la capacitat física de l'Uni, però, no fan agafar el paper de víctima a un Carrasco que té clar que «jugui o no jugui Caldwell el partit està al cinquanta per cent» i recorda que «ja els vam guanyar amb només sis jugadores, hem d'intentar que el partit vagi cap a situacions on Girona no es trobi còmode». Més enllà d'Elonu i Caldwell, des de la marxa després de la Copa de Maria Asurmendi (Perfumerías)?i Maria (Angers), la catalana Rosó Buch ha fet un pas endavant al Conquero i està rendint a un alt nivell jugant de base tot i no ser la seva posició natural. L'altra nord-americana, la companya de Chelsea Gray a Duke Haley Peeters, també fa mal amb la seva facilitat per tirar de fora jugant de tres.