El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha agraït aquest dissabte les aportacions de Johan Cruyff "a la mirada col·lectiva sobre el món i el futur, no tenim dret a oblidar-les". Ho ha dit en visitar l'espai de condolences al Camp Nou en memòria de l'extècnic i exjugador holandès del FC Barcelona, que va morir aquest dijous a Barcelona. Acompanyat del president del club, Josep Maria Bartomeu, Puigdemont n'ha aplaudit "l'aportació generosa al proïsme i l'aposta pel talent col·lectiu que s'esforça per crear bellesa". De fet, el cap de l'executiu català considera que el dol per Cruyff "ultrapassa" les fronteres del món del futbol perquè s'ha après de l'actitud i dels valors del futbolista holandès. "Amb lletres molt grans, d'or, gràcies", ha resolt Puigdemont.

Munté: "Excel·lent ambaixador de Catalunya"

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha volgut també personar-se a l'espai memorial habilitat pel FCB i ha qualificat Cruyff com "un excel·lent ambaixador del Barça, del futbol i de Catalunya". Acompanyada del secretari general de l'Esport, Gerard Figueras, Munté ha recordat la tasca del tècnic holandès al capdavant de la selecció catalana i la seva distinció amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat. "La mort de Cruyff suposa una gran pèrdua pel món del futbol, però també per a tot el país, ja que es tracta d'una persona que va aportar èxits i prestigi a l'esport català, i va contribuir així a donar una important projecció internacional de Catalunya", ha assenyalat la consellera de la Presidència.

Munté ha destacat també "la capacitat de treball i el talent" d'un Johan Cruyff que va canviar la visió del món del futbol. "El tindrem per sempre molt present i la mostra és la quantitat de persones -de generacions diferents- que passaran aquest dies pel memorial del Camp Nou", ha conclòs la portaveu del Govern.

Mas: "Mestre del futbol i català per convicció"

L'expresident de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, tampoc s'ha volgut perdre l'últim adéu a Cruyff i ha desvetllat les paraules que ha posat al llibre d'honor dedicat a "l'holandès volador". "Cruyff mestre del futbol, perquè ho era; català per convicció, ja que era un català d'acollida i va exercir-ho i demostrar-ho en moltes ocasions; i portador d'energia positiva", ha enumerat Mas. "Cruyff transmetia aquesta energia, ganes de viure, il·lusió per fer les coses i compromís per fer-ne d'altres d'importants al servei de molta gent", ha puntualitzat l'expresident de la Generalitat. "I, tot, sobretot amb aquest fil conductor que era el futbol, la seva gran passió", ha afegit amb emoció Mas.

Asens: "Va triar Barcelona com a casa seva"

Per la seva banda, l'alcalde accidental de Barcelona, Jaume Asens, ha afirmat que l'Ajuntament de Barcelona vol expressar a Cruyff "l'agraïment per haver triat la ciutat com a casa seva". Asens ha volgut agrair també el compromís de Cruyff amb el país i amb la defensa del dret a decidir. "Per haver estat un director d'orquestra que va fer somniar tants catalans i que va fer que molta gent, com jo mateix, s'apropés al món del futbol i aprengués a estimar-lo", ha valorat l'alcalde accidental de Barcelona.

Tardà: "Era un dels nostres"

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha definit Cruyff com "un dels nostres, un ciutadà més de Catalunya". "Va ajudar-nos a entendre que era possible guanyar", ha agraït Tardà. "Nosaltres avui hem volgut transmetre aquest reconeixement en nom del republicanisme català. El tindrem sempre en la memòria i serà part de l'imaginari dels catalans, dels d'ara i dels que vindran", ha vaticinat el diputat d'ERC.