El Barcelona instal·larà un memorial al Camp Nou des de dissabte 26 i fins a dimarts que ve, 29 de març, per retre homenatge a la figura de Johan Cruyff, mort avui a Barcelona.

Així ho ha confirmat el club barcelonista, que d'aquesta manera repetirà l'experiència que va posar en pràctica en el seu moment després de la mort del seu llavors tècnic Tito Vilanova.

El club habilitarà un espai de condols per recordar la figura de l'exjugador i extècnic del Barça. A més, amb motiu de la disputa del clàssic de la lliga contra el Reial Madrid, que es jugarà el pròxim 2 d'abril, l'entitat blaugrana organitzarà un mosaic dedicat a Johan Cruyff.

Malgrat que institucionalment el club ha fixat entre dissabte i dimarts l'obertura d'un memorial, durant el dia d'avui ja s'han produït les primeres mostres espontànies d'homenatge a l'esplanada de la porta principal de tribuna del Camp Nou.

Un nombre indeterminat d'aficionats s'ha acostat fins a l'estadi blaugrana per dipositar flors i chupa chups -Cruyff des que va deixar de fumar va substituir els cigarrets per aquests caramels- i han encès espelmes en memòria de l'holandès.

El president del Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha assegurat en declaracions a TV3, que en els pròxims dies es concretaran els actes d'homenatge, però ha insistit que el club "no farà res en què la família -de Cruyff- no hi estigui d'acord", perquè el principal és fer-ho tot "amb la màxima cordialitat".

S'ha congratulat Bartomeu per l'acord signat fa uns pocs dies, encara que no ha pogut ser presentat davant els mitjans, entre la Fundació Johan Cruyff, la Fundació del FC Barcelona i l'Obra Social La Caixa per implementar el projecte Cruyff Courts.

"També està un homenatge per commemorar l'any que ve el 25 aniversari de la consecució de la primera Copa d'Europa a Wembley", ha dit Bartomeu. Aquell equip, conegut en la història del club com a 'Dream team', el va dirigir Johan Cruyff des de la banda.

No ha volgut referir-se Bartomeu sobre si el club podria plantejar-se denominar el nou estadi amb el nom Johan Cruyff. "Ara és el moment de l'homenatge. Tenim tot el respecte a la família i ja hi haurà temps de parlar sobre el seu llegat", ha comentat Bartomeu, qui ha agraït a Cruyff per ser l'artífex "del canvi que es va produir en el club".