El món del futbol no ha trigat a expressar-se a través de les xarxes socials per expressar la seva consternació per la mort d'un dels més grans genis de la història, Johan Cruyff.

Jugadors, entrenadors, institucions, companys, rivals, tots coincideixen a exalçar la figura de l'exjugador i l'extècnic de clubs com Ajax i Barcelona, entre d'altres, com a gran mite revolucionari del futbol que va abanderar la 'Taronja Mecànica' d'Holanda.

El capità del FC Barcelona, Andrés Iniesta, ha expressat el seu pesar per la mort avui de Johan Cruyff, i ha emfatitzat que és un dia "molt trist per tot el que ha significat".

"Pel que ha significat i pel que significa. És una gran pèrdua per a tots nosaltres, i especialment per a la seva gent", ha apuntat el representant barcelonista, que s'ha quedat a Barcelona per uns problemes físics que l'han deixat sense jugar els dos amistosos amb la selecció espanyola.

"Dia molt trist per al Barça i el futbol mundial. Em quedo amb la influència que ha tingut", ha afegit Andrés Iniesta.

A través de Twitter, Gerard Piqué també s'ha referit a la mort de Cruyff.

Mentre tots els clubs han enviat també el seu condol a la família de Cruyff, els jugadors de la selecció espanyola han rebut la notícia des de la concentració a Itàlia, on aquest dijous l'equip nacional s'enfrontarà al conjunt 'azzurro'.

L'exfutbolista argentí Diego Armando Maradona ha expressat avui el seu pesar per la mort de Johan Cruyff, sumant-se als condols del món del futbol per la mort del "crac" holandès a Barcelona als 68 anys víctima d'un càncer.

En el seu perfil de Facebook, Maradona ha escrit en espanyol, italià i anglès la frase "Mai t'oblidarem, Flaco...", en referència a un dels seus referents quan va començar la seva carrera cap a mitjans de la dècada del 1970.

El jugador argentí del FC Barcelona Lionel Messi ha expressat avui a través de les xarxes socials el seu condol per la mort de qui va ser jugador i entrenador de l'equip català Johan Cruyff, víctima d'un càncer.

"Ens deixa una altra llegenda", ha escrit en el seu perfil de Facebook Messi, que ha acompanyat aquest missatge amb una imatge de Cruyff vestint la samarreta de Barcelona.

El passat 14 de febrer, l'astre argentí es "va vestir" de Cruyff en la golejada del seu equip contra el Celta (6-1), en un partit que serà recordat pel penal indirecte amb el qual va emular el que va marcar l'holandès el 1982, quan amb la complicitat de Jesper Olsen va crear aquella manera de llançar un penal davant el Helmond Sport.

Dos dies després, el propi Cruyff va admetre a la premsa que li va fer "molta il·lusió" el penal indirecte llançat per Messi i culminat per Luis Suárez i va considerar que en cap cas es podia considerar el llançament com una falta de respecte pel rival.

L'exjugador del FC Barcelona Hristo Stóitxkov s'ha mostrat avui molt afectat per la mort de qui va ser el seu entrenador i amic Johan Cruyff i ha reconegut que "no hi ha paraules" per descriure la seva figura i el que va significar per a l'equip blaugrana i per al futbol mundial.

"És un dia molt trist per a mi ja que se'n va una persona molt pròxima, un amic, un entrenador i un mentor de tot el que vaig aconseguir", ha reconegut a la Cadena Cope el búlgar des dels Estats Units, abans de partir per a Barcelona per poder acompanyar la família del tècnic holandès. Segons el seu parer, no hi ha hagut ningú més gran que Cruyff, amb el qual va estar fa poc a Barcelona. "Sempre serà recordat per mi i per la meva família per com es va ocupar de nosaltres". L'holandès va ser per a ell la persona més important en la història del futbol per tot el que va fer pels joves a Holanda i Barcelona "i els anys de tanta glòria" que van viure a la capital catalana.

El francès Michel Platini, expresident de la UEFA, ha assegurat avui que amb la mort de Johan Cruyff el futbol ha perdut un dels seus millors jugadors, i ell personalment el seu heroi d'infància, ídol i amic.

"Avui el futbol ha perdut un dels seus millors jugadors i ambaixadors de la història. Estic molt trist perquè va ser el meu heroi d'infància, el meu ídol i el meu amic. El trobaré molt a faltar. Els meus pensaments estan amb la família, a qui envio tot el meu afecte", ha indicat en un comunicat difós per l'organisme europeu.

Cruyff estava per damunt de colors i rivalitats. Per exemple, els madridistes no han dubtat a expressar el seu dolor per la seva pèrdua. Sergio Ramos, capità del conjunt blanc, afirma: "Adéu a una de les llegendes de la història del futbol. Jugador i entrenador avançat a la seva època. DEP Johan Cruyff".

Álvaro Arbeloa, defensa del Reial Madrid, comenta que "algú que va ser tan gran i va fer molt millor el teu enemic només pot rebre honors. Descansa en pau, geni".

Iker Casillas, capità de la selecció espanyola actualment al Porto i exjugador del Reial Madrid, assenyala "notícia trista per al món del futbol. El meu condol per a la seva família i amics. D.E.P Johan Cruyff".

Alfonso Pérez Muñoz, exjugador de Reial Madrid i Barcelona, entre d'altres equips, envia el seu "més sentit condol per a tota la família de Johan Cruyff, ens deixa un dels grans del futbol, D.E.P".

Altres exjugadors també van expressar el seu pesar. L'exseleccionador nacional sub'21 i exjugador de l'Athletic Andoni Goikoetxea explica que va tenir "la fortuna de gaudir amb el seu futbol. El millor del món dels 70. Descansa en Pau".