El Barça va acabar morint a la riba a Vitòria. El Laboral Kutxa va sumar un triomf que el consolida a la segona plaça del grup F del Top 16 de l'Eurolliga i, de passada li dóna el bitllet per a quarts. Per al Barça, descartada aquesta segona posició, ja només li queda guanyar els dos partits que li resten per intentar classificar-se, el primer la setmana que ve contra el Brose Bamberg al Palau.

La maledicció del conjunt blaugrana lluny del Palau es va tornar a escenificar ahir. Sense anar més lluny, els números canten:?entre la primera i la segona fase- els de Xavi Pascual tan sols han estat capaços de guanyar en tres dels seus 11 desplaçaments. D'aquests tres, tan sols un triomf ha estat en aquest Top 16. Ahir, sense Navarro ni Ribas, el repte del Barça Lassa era contrarestar l'agressivitat del Laboral Kutxa. Els blaugrana van mantenir el tipus en el primer quart amb una bona defensa col·lectiva i l'encert primer de Satoransky i després de Tomic. L'entrada Bourousis va començar a crear els primers problemes als blaugrana la màxima renda seria de tres punts (13-16) en els primers deu minuts. Avantatge que es repetiria en els primers minuts del segon quart després de triples de Satoransky i Abrines (25-28).

A partir d'aquí , va canviar el dibuix del duel. El Laboral Kutxa va augmentar l'agressivitat enrere dificultant la circulació de pilota d'un Barça Lassa que entraria molt aviat en bonus. I en l'altra meitat de la pista, als baskonistes els van començar a entrar els triples fins al 40-31 al descans. El 58-45 a l'inici de l'últim quart no feia presagiar res de bo per al Barça Lassa. Abrines i Satoransky, tanmateix van començar a escriure un miracle (65-65) que es quedaria a mitges aquest cop. El Laboral Kutxa de Vitòria sentenciaria jugant amb més encert els moments finals del ?partit.