Després de debutar amb victòria a la jornada inaugural, el francès Nacer Bouhanni (Cofidis) va tornar ahir a demostrar a la segona etapa de la Volta Ciclista a Catalunya la seva jerarquia a l'esprint, abans que els grans noms del pilot iniciïn avui la seva particular batalla als Pirineus amb l'etapa que comença a Girona, a Fontajau, a les 12.10, i acaba a La Molina.

El velocista francès manté el lideratge de la ronda catalana, amb 14 segons de diferència respecte als seus perseguidors, després d'adjudicar-se la victòria en l'arribada massiva amb què s'ha decidit una jornada de transició, amb inici a Mataró i final a Olot de 178,8 quilòmetres. La primera posició de Bouhanni és circumstancial, ja que si es compleixen les previsions, avui cedirà el mallot de líder a la primera de les dues etapes d'alta muntanya amb final a l'estació d'esquí de La Molina, on els favorits, que ahir no van cedir a la general, posaran a prova el seu estat de forma. A les carreteres gironines es va viure una jornada tranquil·la, en què es van complir les prediccions i el grup gran va preferir reservar-se per deixar que els actors secundaris moguessin la carrera.

I és que a les dues pròximes jornades pirinenques els protagonistes seran les primeres espases del pilot, que demà, en un recorregut de 172,1 quilòmetres, hauran de coronar fins a quatre ports de primera categoria: Alt de Coubet, Alt de Toses i Alt de la Molina, aquest últim per partida doble.

El dubte resideix en si avui, en els nevats cims del Pirineu, els peixos grossos del pilot atacaran o es reserven per a l'etapa reina amb final a Port Ainè. Arriba l'hora de Contador, Quintana, Froome, Aru, Dan Martin...