El tècnic de l'Spar Citylift Girona, Xavi Fernández, no amaga que té doble feina: guanyar partits, perquè com ell mateix reconeix "si volem jugar el play-off la classificació no dóna marge", però també seguir reconstruint l'equip pensant en la lluita pel títol. Avui l'Uni no pot fallar contra el Gran Canària, un rival que arribarà a Fontajau penúltim en la classificació i, malgrat tenir encara remotes opcions de permanència, pràcticament sentenciat. Gua?nyar mantindria les gironines entre els quatre primers llocs a l'espera d'acabar-s'ho de jugar tot en quatre dies la setmana que ve, dimecres a Saragossa contra el Mann Filter i Dissabte Sant a Fontajau davant del Perfumerías Avenida.

"Hem d'anar fent créixer l'equip tant en atac com en defensa", subratlla Fernández, que no es refia ni un pèl de l'equip canari, que ja va ser capaç de tombar l'Uni en el partit d'anada tot i la seva decebedora temporada. "Tots els equips a aquestes altures són perillosos. Cada jornada és una final perquè tothom s'hi juga molt. Es tracta d'anar al 100%", reflexionava el tècnic de l'Uni. En aquest sentit va recalcar que "el Gran Canària encara té opcions matemàtiques de salvar-se. Per a elles és un partit a vida o mort i vindran a Girona a agafar-se al que sigui per guanyar. El nostre risc és pensar que som molt bones i que no tinguem respecte pel rival".

Atesa la transcendència del partit, i que aquest s'ha programat a les 12 del migdia, un horari poc habitual, i més coincidint amb el Diumenge de Rams, la directiva del conjunt gironí ha decretat l'entrada gratuïta a Fontajau. Fernández podrà disposar de tota la plantilla i ha tingut una setmana per seguir construint l'equip al seu gust, amb el reforç d'una Ify Ibekwe que ja va brillar en el seu debut el cap de setmana passat contra l'Añares Rioja.

El Gran Canària, per la seva banda, necessita guanyar els tres partits de lliga que li resten i esperar que Campus Promete i CREF Hola ho perdin tot. El rival d'aquest migdia es va imposar 73-67 en la primera volta liderades per Emily Evers. Avui l'Uni no pot repetir errors. Juga una nova final sense xarxa de seguretat.