Els històrics Barça-Atlètic, que tanta lluita han generat, tornen una altra vegada a un escenari inusual com és la Lliga de Campions, on l'equip català espera mantenir contra els matalassers el nivell d'eficàcia adquirit sota la direcció del tècnic Luis Enrique Martínez. De fet, des de l'arribada de l'asturià a la banqueta del Barcelona, l'equip català va trencar amb una ratxa negativa contra l'Atlètic de Diego Simeone, perquè els matalassers havien arribat a menjar la moral als blaugrana, ja que just abans del retorn de Luis Enrique el Barça va perdre la Lliga al Camp Nou (2013/14) en l'últim partit contra un Atlètic (1-1) que setmanes abans ja el va eliminar dels quarts de la Champions. Aquest últim episodi ha estat l'únic en el qual tots dos s'han trobat a la Lliga de Campions, i va ser l'any en el qual l'equip madrileny va tornar a tenir a les seves mans la possibilitat de proclamar-se campió, però va perdre la final contra el Reial Madrid (4-1). Després d'aquella mala experiència a la final de l'Estadio da Luz, a Lisboa, l'Atlètic de Madrid ja no seria un maldecap per a un Barcelona que sota la direcció de Luis Enrique ha anat sotmetent aquestes dues últimes temporades els matalassers. El canvi ha estat total des de l'arribada de l'asturià, amb qui tots els partits contra l'Atlètic s'han escrit amb victòria blaugrana. Malgrat aquests números, l'enfrontament ara a la Lliga de Campions no ha agradat al club català, on els desitjos abans del sorteig de Nyon anaven des d'un aparellament contra algun dels rivals menys forts, com el Benfica o el Wolfsburg, fins als més atrevits que desitjaven jugar contra el Madrid.

El Reial Madrid i el Bayern de Munic van ser els més afortunats del sorteig dels quarts de final de la Lliga de Campions i s'enfrontaran al Wolfsburg i al Benfica, respectivament, per gaudir d'un regal que no tindran el Barcelona i l'Atlètic, protagonistes del duel fratricida de l'antepenúltima ronda de la competició. Aquesta serà l'eliminatòria més dura i atractiva. Un enfrontament superlatiu entre dos conceptes futbolístics contraris, que ara reeditaran a Europa la pugna que ja mantenen a Espanya per la lliga (primer i segon classificats).

El millor atac s'enfrontarà a la millor defensa. L'equip de Luis Enrique té a la vista el seu major repte del curs. I els antecedents no són dolents per a ells: des que va arribar a la banqueta blaugrana, en Copa, va empatar un partit i en va guanyar un altre. A la Lliga, els ha guanyat tots quatre. La història d'enfrontaments particulars està amb l'asturià.

Els homes de Diego Simeone tindran a favor el rècord dels quarts de final de la campanya 2013/14, en els quals van eliminar el Barcelona per arribar a una final que després perdrien contra el Madrid. Arda Turan, ara al conjunt català, i en aquells dies a l'Atlètic, podria tornar a jugar davant els seus excompanys. Una sanció ho va impedir en Lliga.

Luis Enrique i Simeone posaran els cinc sentits per seguir endavant en la competició. El primer intentarà guanyar amb el millor joc d'Europa, amb noms que fan por (Neymar, Messi, Luis Suárez, Busquets, Iniesta) i amb una ratxa ?inacabable de partits sense perdre. Al davant, tindrà el rival més dur. L'entrenador argentí és el màxim exponent de la competitivitat i no donarà res per perdut, com sempre. Els duels es disputaran el 5 d'abril al Camp Nou i el 13 al Vicente Calderón.

A l'Allianz Arena, el Bayern Munic començarà la seva eliminatòria amb més tranquil·litat que la que va viure contra el Juventus. Menys de 24 hores després de la queixa del president del Consell Directiu del conjunt bavarès, Karl-Heinz Rummenigge, que va demanar un sistema de sorteig més benèvol per als grans que eviti enfrontaments directes, Gianluca Zambrotta va treure la bola del Benfica.

El club portuguès era el més desitjat. Potser més que el Wolfsburg, amb molta més capacitat per fer mal. Encara que lidera la Lliga de Portugal per davant de l'Sporting i del Porto, està mig esglaó per sota del quadre alemany.

Tot i així, noms com els de l'argentí Nicolás Gaitán o vells coneguts de la lliga espanyola com Raúl Jiménez i Silvio (Atlètic de Madrid), Eliseu (Màlaga), Pizzi (Espanyol), Jonas (València) o Lisandro López (Getafe) intentaran plantar cara a l'equip de Guardiola, que abans de marxar al City vol acomiadar-se amb un títol de renom que donaria per conclosa amb èxit la seva etapa al Bayern.

Tanca els quarts de final el París Saint Germain-Manchester City, l'eliminatòria dels diners. Tots dos clubs s'han fet un nom en els últims anys a força de dòlars que, de moment, no han donat l'èxit absolut a cap.

Els anglesos arriben per primera vegada als quarts de final i els francesos aspiren a igualar el rècord de 1992, quan van arribar a les semifinals i van ser eliminats pel Juventus. Manuel Pellegrini i Laurent Blanc somien amb un títol per al qual, de moment, encara no són entre els favorits.