El campionat del món de MotoGP arrenca aquest cap de setmana a Qatar amb l´al·licient de veure si Lorenzo podrà revalidar el seu títol, com continua el duel entre Rossi i Márquez, o saber si Maverick Viñales pot lluitar ja amb els millors. La primera prova del mundial a Europa serà el Gran Premi d´Espanya del 24 d´abril a Jerez.

L'italià Andrea Iannone (Ducati) va aconseguir divendres el millor temps en el còmput global de les tres primeres sessions d'entrenaments lliures per al Gran Premi de Qatar de MotoGP, que s'ha disputat al circuit de Losail, per davant de Jorge Lorenzo (Yamaha) i Marc Márquez (Repsol). Iannone es va aprofitar del rebuf de la Suzuki del gironí Maverick Viñales per aconseguir el seu registre, en tant que Mack es va situar tercer després de Lorenzo, encara que poc després el van acabar doblegant el pilot d´Honda, Marc Márquez, i Dovizioso.

La tercera i última sessió va començar molt bé per als pilots de Repsol Honda, que van veure com Dani Pedrosa es va posar al capdavant de la classificació (1: 55.357), doblegant per 31 mil·lèsimes de segon el millor temps d'Andrea Iannone i en 44 mil·lèsimes al seu propi company d'equip Marc Márquez.

En els últims deu minuts Andrea Iannone va ser el primer a superar Dani Pedrosa i tot just un gir després Jorge Lorenzo va recuperar el liderat de la categoria amb només vint mil·lèsimes de segon d'avantatge sobre l´italià i menys de tres dècimes de segon entre els vuit primers. Una volta després Jorge Lorenzo va tornar a rebaixar el seu registre personal, aquest cop per trencar la barrera del minut i 55 segons (1: 54.776) i consolidar la seva primera posició, com va fer amb la segona Marc Márquez (1: 54.990).

Amb temps efectiu d'entrenament encara van arribar noves sorpreses ja que quan Maverick Viñales es va posar a estirar per fer volta ràpida es va col·locar a rebuf de la seva Suzuki Andrea Iannone, que va aconseguir el millor temps de la categoria (1: 54.639), mentre que el pilot de Roses va acabar cinquè superat per Lorenzo, Márquez i Dovizioso però per davant de Dani Pedrosa.

Espanya torna a ser el país amb major representació en el calendari del campionat del món de MotoGP. La temporada comença aquest cap de setmana a Qatar. Des que el 2010 entrés en el calendari del Campionat del món el Gran Premi d'Aragó, en substitució de la prova d´Hongria, Espanya compta amb quatre cites a la competició reina de motociclisme . Jerez de la Frontera ha estat l'últim a renovar el seu contracte amb la organització del campionat, però ningú dubta que la primera prova a Europa, i quarta data del calendari, és una de les insubstituïbles. Ja és un hàbit que el mundial de MotoGP comenci la seva singladura sota els potents focus del circuit de Qatar, per continuar en la nova pista argentina de Rio Ondo i passar pel circuit de Les Amèriques. A Espanya les proves són a Jerez, Montmeló, Aragó i València.

El nou Mundial arrenca amb passió a MotoGP. Lorenzo posa a prova el seu títol de la temporada passada enmig de la polèmica entre Valentino Rossi i Marc Márquez. Tots tres són, amb Dani Pedrosa, aspirants a un títol que Maverick Viñales també està disposat a discutir.