El tinent d´alcalde de Figueres, Pere Casellas, i el regidor d´Esports, César Barrenechea, en una entrevista amb José Ramón de la Morena, han presentat aquest dijous la candidatura de Figueres a organitzar el torneig internacional de futbol 7 "La Liga Promises", una competició que organitza anualment la Fundació "El Larguero" amb la col·laboració de la Lliga de Futbol Professional (LFP). És un dels esdeveniments d´esport de base més importants de l´Estat.

Aquesta competició està organitzada per la Fundació "El Larguero" creada pel periodista de la Cadena Ser José Ramón de la Morena, que anualment organitza dos tornejos de futbol 7 per a equips alevins (de fins a 11 anys), un a l´hivern i l´altre a l´estiu, amb la participació d´equips de futbol nacionals i internacionals.

Des de l´àrea d´Esports de l´Ajuntament de Figueres s´han impulsat les gestions necessàries perquè la ciutat esdevingui la seu d´aquesta competició durant l´estiu de l´any 2017. Figueres competeix amb altres ciutats interessades a esdevenir seu de la competició. En edicions anteriors el torneig ja ha passat per ciutats com Sta. Cruz de Tenerife, Granada, Madrid, Màlaga, Barranquilla (Colòmbia), Lima (Perú) o Miami (EEUU).

El tinent d´alcalde Pere Casellas ha destacat que "Figueres té moltes opcions d´acollir aquest torneig fet que, sens dubte, aquesta seria una molt bona notícia per a la ciutat, ja que la Liga Promises significaria un retorn important des del punt de vista econòmic, mediàtic i social per a la ciutat i la comarca".

El regidor d´Esports, César Barrenechea, coincideix que "per a la ciutat seria una gran notícia poder acollir aquesta competició, ja no només per la repercussió mediàtica, sinó també per l´exemple i l´impuls que pot suposar per al futbol base de la ciutat i de la comarca. Com sabeu, l´esport de base és el pilar de la política esportiva municipal".